AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Eğitim Programı'na katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması muhtemelen yıllar alacak. Olayın inşa süresi bir de ihya süresi var. Türkiye'nin üzerine burada önemli görev düşüyor" dedi.

Asgari ücret 9 ayda 5 bin 621 TL eridi
Asgari ücret 9 ayda 5 bin 621 TL eridi
İçeriği Görüntüle

"Gazze'de buruk da olsa çocukların yüzleri gülüyor" diyen Erdoğan, "Anneler çocuklarını sokağa bomba yağar korkusu olmadan gönderebiliyor. Bunlar bile bizim için bahtiyarlık" ifadelerini kullandı.

Ekonomi ile ilgili mesaj veren Erdoğan, "2023 seçimleri sonrasında uyguladığımız ekonomi programının etkilerini görmeye başladık. Enflasyon başta olmak üzere birçok alanda kayda değer sonuçlar aldık. Şüphesiz önümüzde katetmemiz gereken daha çok mesafe var. Hep söylediğim gibi; bizim birinci önceliğimiz hayat pahalılığı sorununu kökten çözmektir" diye konuştu.

Kira fiyatları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yüksek seyreden kiralar, konut fiyatlarıyla ilgili çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bundan böyle kira konusunda işin planlamasını devlet yapacak" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Yani vatandaş gelsin kendisi kiraya versin, yüksek kiralarla orada vatandaşı sömürsün, bunlara fırsat vermeyip, devlet bu sosyal konutları kendisi kiraya verip inşallah samimi olarak ucuz kiralama sürecini biz başlatacağız. 500 bin sosyal konut inşa edeceğiz. Bu projemizle Türkiye'de ilk kez kiralık konut uygulamasını TOKİ'miz vasıtasıyla hayata geçireceğiz. Sosyal konutların bir kısmını vatandaşlarımıza uygun şartlarla kiralayacak, bilhassa dar gelirli ailelerimize rahat bir nefes aldıracağız. Konut projemiz sadece sosyal politikalarda değil enflasyonla mücadelede de elimizi güçlendirecek, tek haneli enflasyon hedefine ulaşmamıza katkı sunacaktır."