TMMOB, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi kararına karşı dava açtı
TMMOB, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi kararına karşı dava açtı
İçeriği Görüntüle

Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecindeki desteği nedeniyle Bahçeli’ye teşekkür ederken, Bahçeli ise Erdoğan’a kırmızı ve beyaz güller takdim etti.

Erdoğan’dan Bahçeli’ye Terörsüz Türkiye teşekkürü

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönem 5. Yasama Yılı’nın açılışı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Terörsüz Türkiye sürecine de değindi.

Erdoğan, söz konusu süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu tutuma özel olarak teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin süreç boyunca sergilediği yaklaşımın önemli olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı ortağına teşekkürlerini iletti.

Erdoğan: “Bir kez daha teşekkür ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Bahçeli’ye yönelik şu ifadeleri kullandı:

“İlk günden itibaren ortaya koyduğu dirayetli, kararlı ve cesur duruşuyla Terörsüz Türkiye sürecine büyük destek veren Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye bir kez daha partim, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Erdoğan konuşmasında ayrıca sürece katkı sunan siyasi parti gruplarına ve Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda yapıcı tutum sergileyen siyasi aktörlere de teşekkür etti.

Bahçeli’den Erdoğan’a kırmızı ve beyaz gül

Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından dikkat çeken bir başka görüntü yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kırmızı ve beyaz güllerden oluşan bir çiçek takdim etti. İki lider arasındaki bu karşılıklı jest, Meclis’te dikkat çeken anlardan biri oldu.

Kırmızı ve beyaz güller, daha önce de iki lider arasındaki çeşitli buluşmalarda gündeme gelmişti.

1020X570 Baskan Erdogandan Bahceliye Ozel Tesekkur Bahceliden Ise Kirmizi Beyaz Gul 1790859061480

Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki mesajı

TBMM’deki açılış programında yaşanan karşılıklı teşekkür ve çiçek takdimi, Cumhur İttifakı’nın Terörsüz Türkiye sürecindeki ortak tutumuna ilişkin mesajların öne çıktığı görüntüler arasında yer aldı.

Erdoğan’ın Bahçeli’ye teşekkür etmesinin ardından Bahçeli’nin kırmızı ve beyaz güller takdim etmesi, yasama yılının açılışında iki lider arasındaki siyasi iş birliğine ilişkin dikkat çeken görüntülerden biri olarak kayıtlara geçti.