Parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelen Çiçek, Meclis Başkanı seçildikten sonra TBMM'nin çalışmasına ilişkin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 
TBMM'de temsil oranının yüzde 95 olduğunu hatırlatan Çiçek, ''Demokrasilerde milletin umudu parlamentodur. Siyasetin merkezi de parlamentodur'' dedi.
 
Çiçek, parlamentonun çözüm merkezi haline gelmesi gerektiğini belirterek, yüzde 95'lik temsil oranının istikrar açısından önemine işaret etti.
 
Türkiye'de kendini en çok yenileyen kurumun TBMM olduğunu anlatan Cemil Çiçek, Meclis kadar kendini yenileyen kurum bulunmadığını söyledi.
 
Halkın Meclisten beklentisinin yüksek olduğunu ifade eden Çiçek, Türkiye'de sorunların çözüm zeminin TBMM olduğunu vurguladı.
 
Çiçek, herkesin birinci görevinin; Meclisin saygınlığını korumak olduğunu dile getirerek, ''Bu konuda hepimiz üzerimize düşen gayreti göstermeliyiz. TBMM'nin yüce şahsiyeti hepimizin üzerindedir. Yüce kelimesi Türkiye'de sadece Meclis ve Cumhurbaşkanlığı için kullanılır. TBMM, Anayasa ve İçtüzüğe uygun olarak faaliyetlerini sürdürecektir'' diye konuştu.
 
Çiçek, yeni dönemde en büyük beklentinin ''yeni bir anayasa'' olduğunu kaydetti.