Adalet Bakanlığı çalışanlarının görüşü alınmadan hazırlanan, Yargı Reform paketinin eksik ve sakat olduğunu belirten Bürü Memur Sen Aydın şube başkanı Kaan Çetinbaş “ Madem her hukuk eğitimi almış bir kişi Adliyelerde Yazı İşleri Müdürlüğü sınavına girebilecek, bu halde çoğunluğu lisans mezunu olan  Zabıt Katibi arkadaşlarımızın da yapılacak olan sınavla Avukat olmasının, Hakim, Savcı yardımcısı olmasının önü açılmalıdır” dedi.

 BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ADALET ÇALIŞANLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Yargı Reformu Paketini değerlendirirken yapmış olduğu “dosyaların eksik olarak duruşmaya çıkmasının müsebbibi Yazı İşleri Müdürleri imiş gibi hedef göstermesi  ve Yazı İşleri Müdürlüğüne hukuk mezunlarının atanması ile bu sorunların ortadan kalkacağı” yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Çetinbaş “ bu tür açıklama Yargı çalışanlarımıza hakarettir, Barolar Birliği Başkanı, Yazı İşleri Müdürlerinin görevlerinden bihaberdir. Dosyaların duruşmaya eksik çıkmasının sebebi, Yazı İşleri Müdürlerimidir? Bu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyor ve Barolar Birliği Başkanı sayın Metin Feyzioğlu’nu Adalet çalışanlarından Özür dilemeye davet ediyorum.” Diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARININ SORUNLARI  BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Adalet çalışanları olarak Yargı hizmetlerini yerine getirirken sorumluluklarını farkında olduklarını dile getiren Çetinbaş “ ancak artan iş yükü, fiziki şartların yetersizliği, amirlerin baskısı, mobbinge maruz kalınması, kimi zaman haksız şekilde vatandaş ve avukat şikayetlerine maruz kalınarak hakkımızda adli ve idari soruşturmanın başlatılarak cezalandırma sisteminin öngörülmesi başlıca sorunlarımız iken, özlük ve mali haklara ilişkin kayıplarımızın yanında bir de zabıt katibi arkadaşlarımızın görevde yükselme sınavı ile yazı işleri müdürü olarak atanmasına ortakçı yapılması personelde artık Adalet Bakanlığından, diğer Bakanlıklarımıza ve Kurumlarımıza geçme isteği ve talebinde artışa neden olacaktır. Bunun önüne geçebilmek  isteniyorsa derhal çalışanlarımızın mali, özlük  ve kariyer hakkı güvence altına alınmalıdır. Adalet çalışanları olarak haykırıyoruz, hakkımız olan görevde yükselme sınavı ile elde ettiğimiz Yazı İşleri Müdürlüğü sınavı ile ilgili güncelleme yapılıncaya kadar basın açıklaması ve eylemlere devam edeceğiz.” İfadelerine kullandı.     

whatsapp-image-2019-06-11-at-15.26.52.jpegwhatsapp-image-2019-06-11-at-15.26.48.jpegwhatsapp-image-2019-06-11-at-15.26.50.jpeg