Fenerbahçe-Manisaspor karşılaşması saha içindeki futboldan çok tribün manzaralarıyla konuşuldu. Federasyonun kararı gereği sadece kadın ve çocukların izlediği karşılaşma dünya basınının da büyük ilgisini çekti. Birçok gazete ve haber ajansı Fenerbahçe-Manisaspor maçını manşetlerine taşırken BBC haberi, "Büyük çocuklar dışarıda kaldı" başlığıyla duyurdu.
Fenerbahçe-Manisaspor maçında erkekler evde kadınlar tribündeydi. Federasyon'un seyircisiz oynama cezasına ilişkin yeni kararı gereği 46bin Fenerbahçeli kadın ve çocuk Şükrü Saracoğlu Stadı'nda takımlarını destekledi. Federasyonun bu uygulaması Türk basınının yanısıra dünyadaki birçok gazete ve haber ajansının da büyük ilgisini çekti.
Amerika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Newyork Times, "Taraftar şiddetine yeni çözüm" başlığı altında duyurduğu haberde Türkiye Futbol Federasyonu şiddete en güzel yanıtı erkekleri dışlayıp kadınları stada alarak verdi" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynaması gereken maç yeni kural gereği sadece kadın ve çocuklara açıldı diyen gazete "Maç sonunda hiçbir koltuk kırılmadı, taraftarlar arasında kavga çıkmadı, kadınlar çocuklarıyla stadı terketti" yorumunda bulundu.
Sarı-lacivertli formayla bilet kuyruğunda yer alan kadın taraftarların fotoğrafını dünyayla paylaşan Associated Press Haber Ajansı "Federasyonun yeni fikri ilk maçta başarıya ulaştı" başlığını kullandı. Maç sonunda futbolcuların yeni uygulamayla ilgili görüşlerine yer veren Associated Press "Maça giremeyen erkekler neler kaçırdıklarını anlamışlardır" yorumunda bulundu.
"Büyük çocuklar dışarda" kaldı başlığını kullanan BBC, Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Seyircisiz maçlara sadece kadınlar ve çocukların alınmasını" radikal bir karar olarak değerlendirdi. Haberde, 41binden fazla taraftarın izlediği maçta, rakip takımın ıslık yerine alkışlarla sahaya çıktığı vurgulandı.
"Erkekler giremez" başlığını atan İngiliz Telegraph Gazetesi, federasyonun yeni uygulamasını öven ifadeler kullandı.
Portekiz'in yüksek tirajlı gazetelerinden "Record" da stadlardaki şiddeti önlemek için federasyonun radikal ama başarılı bir kararın altına imza attığı yorumunda bulundu.
Alex'in "Bu anları hayatımın sonuna kadar unutmayacağım" ifadelerine yer veren Brezilya'nın Globo Esporte Gazetesi, 46bin Fenerbahçeli kadın taraftarın tezahuratlarıyla erkekleri aratmadığını yazdı.