Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte keneye karşı tedbir çağrısında bulunuldu. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşandı.

Kurban Bayramı ve sonrasında gurbetçilerin de akın etmesiyle birlikte Doğu Karadeniz’de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşanıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kene kaynaklı bir enfeksiyon olan KKKA hastalığına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı.

TEMMUZ SONUNA KADAR DİKKAT

Karadeniz bölgesine dikkat çeken Bakan Koca kene yapışmasına bağlı KKKA vakalarında artış yaşandığını belirterek Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi beklenen kene yapışması vakalarına karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı. 

Hastalığın ağır seyredebildiğinin unutulmaması gerektiğini belirten Bakan Koca ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz'ın konuya dair görüşlerinin yer aldığı videoya da yer verdi.

NE KADAR VÜCUTTA KALIRSA O KADAR AĞIR OLUR

kene1

KKKA hastalığının ağır seyredebileceği ve ölüme neden olabileceği uyarısını yapan Yılmaz, "Özellikle KKKA hastalığının olduğu bölgelere gidecek kişilerin önlemlerini alması, örneğin çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmesi, kendini her gün vücuduna kene yapışıp yapışmadığı noktasında kontrol etmesi gerekiyor. Çünkü kene ne kadar vücutta kalırsa hastalık da o kadar ağır seyredebiliyor."