Kuşadası’nda görev yapan Müftü Rahmi Yiğit’in bir müezzini tehidit eddiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müezzin tehdit sonrası Kaymakamlığa giderek Müftü Rahmi Yiğit’ten şikayetçi oldu.
13 Mart tarihinde Vehbi Akşit’ten boşalan koltuğu devralan Rahmi Yiğit en çok tartışılan Müftü oldu. Edinilen bilgiye göre, İrlandalı turistlerin ezan sesinden etkilenerek Kaymakamlığa dilekçe vermesinin ardından, haberleri gören Rahmi Yiğit haberde ismi geçen Müezzini Müftülük binasına çağırdı. Müezzine ağzına geleni söyleyen Yiğit ‘’Sen İngiliz ajanı mısın? Seni diyanetten attırırım, eğer bir haber daha çıkarsa İngilizlerin imamı olursun. Eğer seni Hanım Camisi’ne görevlendirmek zorunda kalırsam tek bir hatanda seni harcarım’’ dediği öne sürüldü. Tehdit edilen müezzin soluğu Kaymakamlık binasında aldı. Kuşadası İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit tarafından tehdit edildiğini yazılı dilekçe olarak Kaymakamlığa veren müezzin Yiğit’ten şikayetçi oldu.
SİVAS’TA İMAM TARAFINDAN BIÇAKLANMIŞ 
19 Ekim 2010 tarihinde Sivas’ın Divriğ ilçesi’nde ki bir camide imamlık yapan İsa Türk, Müftü Rahmi Yiğit’i tartışma sonrası kalçasından ve boynundan bıçakladığı öğrenildi. Turabali Camisi’nde görev yapan 20 yıllık imam İsa Türk, imamların görev yerlerinin değiştirilmesini konuşmak üzere Müftü Rahmi Yiğit’in makamına gitti. Tartışma kısa süre içerisinde kavgaya dönüştü. İmam İsa Türk cebinden çıkarıdğı bıçakla Müftü Rahmi Yiğit’i kalçasından ve boynundan yaraladı. Olaydan sonra İsa Türk serbest bırakıldı.