Geliştirecekleri bir proje hakkında bilgi vermek üzere kurumları ziyaret eden ADÜ Didim MYO öğretim elemanları bu kapsamda misafir oldukları Didim Ticaret Odası'nda projenin detaylarını paylaştı. 
Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel ve beraberindeki heyet Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ’ı ziyaret etti. Ziyarette Didim’in bir kimlik arayışında olduğunu belirten Dr. Yüksel kaynakları kullanabilmek menfaatler çarpışmasını ortadan kaldırabilmek, her toplantıda tespiti yapılan ama çözüm aşamasında tıkanan sıkıntıları giderebilmek için kurumların bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. İlçe turizminin aracı kuruluşların insafına kaldığını bunu kırmak için öncelikle mevcut yerli ve yabancı turisti elde tutmak gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüksel; hem daha maliyetli olan potansiyel turisti kazanmak hem de mevcut turisti elde tutmak için turistlerin beklentilerini ve memnuniyetini ölçmemiz gerekiyor, konaklama, yiyecek içecek, eğlence, alışveriş gibi belli başlı ana başlıklarda verilere ulaşmamız ve ölçümler yapmamız gerekiyor, dedi. Daha önce birçok yer görmüş ve belki de dünyanın en iyi destinasyonlarını ziyaret etmiş turistin doğal olarak kıyaslama yaptığını belirterek, turistten elde edilen verilerle durum tespit edilerek iyileştirme ve geliştirme sürecine kararlılıkla başlanılması gerektiğini vurguladı.

Bu noktada Didim’deki kurumlara çağrıda bulunan ve Didim Meslek Yüksekokulu'nun akademik birikiminden faydalanılmasının gerekliliğini belirten Prof. Dr. Yüksel; “Verilere dayalı analizi ve yorumlamayı biz akademisyenler yapalım, karar verici organlarla hep birlikte bunu bir plan haline dönüştürelim ve muhakkak uygulayalım. GEKA veya yerel kurumların desteği ile bu projeyi gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz. Turizmimizi dünyadaki yeni eğilimler ışığında yeniden yapılandırarak iyi bir noktaya getirebiliriz.” dedi.

Bu amaçla bir çalışma yapmak için hazırlık yaptıklarını belirten Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ da son dönemde kurumlar arasındaki ilişkiyi ve bu yöndeki gayretleri takdir ettiklerini, bu alanda birlikte çalışmaktan ve birikimlerinden faydalanmaktan mutluluk duyacağını bildirdi.