Edinilen bilgiye göre; Söke"de eğitim faaliyetlerini sürdüren Sadullah Kuşada ve Kocagözoğlu İlköğretim Okulları"nın ana sınıflarında okuyan yaşları 5 olan anasınıfı öğrencileri öğlen yedikleri ortak yemekten zehirlendi. İki okula aynı yemek şirketi tarafından yemeğin verildiği ve öğle yemeği menüsünde tavuk olduğu öğrenildi.
Akşam saatlerinde evlerinde bulunan öğrencilerin şikayetleri artarken, aileleri çocuklarını alıp Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nin yolunu tuttu. Çocukların ortak şikayetleri besin zehirlenmesi olduğunu ortaya çıkardı. Söke Devlet Hastanesi Acil Servisi"nde müdahale edilen çocukların bir kısmı ayakta tedavi edilirken, bir kısmı da çocuk servisine yatırıldı. İki okulda toplam 66 ana sınıfı öğrencisi bulunduğu bunların 22"sinin besin zehirlenmesi şüphesiyle Söke Devlet Hastanesi"nde tedavi edildikleri öğrenildi.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Devlet Hastanesi Başhekimi Kasım Çetin"in de akşam saatlerinde Hastaneye gelerek; meydana gelen zehirlenme olayını yakından takip, edip bilgiler aldı. Meydana gelen zehirlenme olayı ile soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Ortak şikayet ile akşam saatlerinde Söke Devlet hastanesi"ne gelerek tedavi altına alınan öğrencilerin isimleri şöyle; Hanım Kahraman, Nasuh Can Güzel, Nehir Gülhan, Zeynep Menderes, Selim Gümüşçay, Aleyna Gümüş, Ali Salık, Ali Efe Yıldız, Bertuğ Melih Doyuran, Ozan Ağca, Melisa Özcan, Ülkü Şirin, Mehmet Çiftçi, İsmail Şahin, Elif Toklan, Damla Yalçın, Fatma Miray Keremit, Rabia Sıla, Koray Aksu. İHA