Germencik ilçesinde 73 yaşındaki işletmeci, 50 yıldır işlettiği bakkal dükkanında zamanı 1970'lerde durdurdu.

Germencik Tren İstasyonu'nda zamanın durduğu bakkal dükkanı görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Tren istasyonun bahçesindeki büfeyi işleten 73 yaşındaki Sedat Yapıcı, yaklaşık 50 yıldır işlettiği büfenin camekanında yer alan temizlik malzemeleri, deterjanlar, 1970 yıllarından kalma.

Artık üretimi bulunmayan tüketim malzemelerini hazine gibi koruduğunu belirten Yapıcı, vitrindeki malzemelerin satılık olmadığını ve eskiye duyduğu özlemini bu yolla giderdiğini söylüyor. 50 yıldır aynı büfeyi işleten Selanik göçmeni Sedat Yapıcı, üretimi bulunmayan ve hatta fabrikası bile kapanan sarf malzemelerini koleksiyon olarak tren garına uğrayan yolculara sunuyor.

BAKKAL MÜZESİ AÇACAK

1970'li yıllarda bu malzemeleri kullananların ürünleri satın almak için kendisine ısrar ettiğini anımsatan Yapıcı, "Müşterilerim ısrarla bu ürünleri satmamı istemesine rağmen hiç birini satmadım ve vitrinimde sergilemeye devam ettim. Özenle koruduğum 30-40 yıllık ürünlerde artık unutulan ve süper marketlere yenik düşen bakkalların anısına küçük bir bakkal müzesi açacağım" diyor. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png