Mali Polisin “Kırmızı Kart 2” operasyonu asrın sahtekârlığını ortaya çıkardı. Polis olayı yüzyılın vurgunu olarak nitelendirdi.

İstanbul Mali Polisinin Beykoz'da düzenlediği "Kırmızı Kart 2" operasyonunda piyasaya 450 milyon YTL'lik sahte fatura sürdükleri belirlenen şebekenin 3 üyesini Beykoz'da yakaladı.

FATURALAR KAMYON KASASINI DOLDURUYOR

Gerek çalışmaların tamamlanmasının ardından villaya operasyon düzenleyen polis, çok sayıda sahte fatura, baskı makinesi, bilgisayar ve firmalar adına düzenlenmiş boş fatura koçanı buldu. Villa içerisindeki incelemelerde kamyonet kasasını dolduracak kadar sahte fatura bulan polis, evdeki gizli bölmeleri görünce hayrete düştü. Yapılan operasyonda Hikmet.Y, Mevlüt.A. ve Sevgi G. gözaltına alındı.

ZARAR 1 MİLYAR YTL

Ancak ele geçen miktarın yanısıra daha önce piyasaya sürülmüş olabileceği düşünülen naylon faturalarla birlikte devletin uğradığı zararın 1 Milyar YTL civarında olduğu tahmin ediliyor. Sahtecilerin kestikleri fatura başına yüzde 3 ile yüzde 7 arasında değişen komisyon oranlarıyla çalıştıkları da ortaya çıktı.

ŞİRKETLERDEN TALEP GELMİŞ

Polisin dikkat çektiği başka bir konu ise zanlıların bu kadar yüksek miktarlı naylon faturayı gelen talep doğrultusunda üretmeleri oldu. Naylon faturaların miktarını gelen talebin belirlediğini anlatan polis yetkilileri, "Piyasadan, firmalardan, şirketlerden bu kadar yüklü talep gelmiş ki sahtekarlar bu faturaları düzenlemiş. Çünkü naylon faturaların üzerindeki firma isimlerinin tamamı şu anda piyasada bulunan gerçek firmalara ait" açıklaması yapıldı.

Öte yandan Beykoz Emniyet Müdürlüğü'nde ilk sorguları tamamlanan zanlılar "Özel Belgede Sahtecilik" suçlamasıyla Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi.

Cihan