AKP"nin kapatılmasını isteyen 6 üye yazdıkları karşı oyda, laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen AKP"nin, yüzde 47 oy alarak Meclis çoğunluğunu elde etmesinin laiklik karşıtı eylemlerini yapma konusunda olanak verdiğini belirterek bunun laiklik için büyük tehdit olduğunu savundu. 6 üyenin yazdığı karşı oy yazısında şöyle denildi:

* Tehdidin büyüklüğü:

Siyasi partinin Meclis"te çoğunluğa sahip olması durumunda düşüncelerini yaşama geçirmede bir engelle karşılaşması söz konusu olmayacağından, AİHM kararlarında aranan düşünce ve örgütlenme özgürlüğü konusunda şiddete başvurma unsurunun aranmasına gerek kalmayacaktır. Kapatılma yaptırımının uygulanmasında, siyasi partilerin sahip oldukları oy potansiyeli de büyük ölçüde belirleyici olmaktadır. Lâiklik ilkesine aykırı fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği saptanan AKP"nin, sahip olduğu oy potansiyeli ve TBMM"de sağladığı çoğunluk bu partinin, demokratik siyasi yaşam için oluşturduğu tehlikenin büyük boyutlara ulaştığını göstermektedir.

* Üçte İkİsİ yenilendi:

Başsavcılığın AKP"ye isnat ettiği eylemlerin çoğunluğu 22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce gerçekleşmiştir. Bu eylemlerle birlikte, iktidarda olan AKP"nin iç ve dış politikaya, yasama ve yürütme erkinin kullanımına ilişkin tüm icraatları kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Davalı parti üçte iki oranında yenilenerek 23. Yasama döneminde TBMM"de yerini almıştır. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde davalı parti seçmenlerin yarıya yakınının oyunu aldığına göre, halkın isnat edilen eylemler ile partinin bütün icraatlarını birlikte değerlendirerek davalı partiye onay verdiği görülmekte buna dayalı olarak demokratik ulusal iradenin yasama ve yürütme görev ve sorumluluğunun davalı parti tarafından yürütülmesi yönünde somutlaştığı anlaşılmaktadır.