IŞİD’in Ankara yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianameye göre örgüt Sincan, Altındağ, Etimesgut ve Çubuk ilçelerinde militan yetiştirmek için yasadışı “okul” açtı. 
Ancak 'yasadışı eğitim kurumu açmayı' suç unsuru olmaktan çıkartan düzenleme nedeniyle, şüphelilerine 'yasadışı eğitim kurumu açma' suçlaması getirilemedi. Savcılık zanlılar hakkında örgüt üyeliğinden ceza istedi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ankara başsavcılığının IŞİD’in ‘Ankara emiri’ olarak anılan, Ebu Eslem kod adlı Ahmet Doğan’ın da aralarında bulunduğu 20 kişiye açtığı davanın iddianamesinde, Sincan, Altındağ, Etimesgut ve Çubuk’ta IŞİD’in militan yetiştirmek amacıyla ‘okul’ açtığı belirtildi.

Çubuk emiri Ümit Yaşar: 'Allah’ın kurallarının geçerli olduğu şeriatla yönetilen bir düzen kurmak istiyorum'

İddianameye de yer alan bilgilere göre polis, düzenlediği operasyonda örgütün Çubuk hücresini çökertti. Çubuk emiri Ümit Yaşar, ifadesinde askerlik yaptığını ancak yaptığı askerliğin Allah için değil bayrak, toprak, ırkçılık ve Atatürkçülük için yapıldığını savunarak, “Bu nedenle tekrar askerlik yapmam istenirse, yapmayacağım. İmkân verilse bu düzeni değiştirip Allah’ın kurallarının geçerli olduğu şeriatla yönetilen bir düzen kurmak istiyorum” dedi.

İddianameye göre, düzenlenen operasyonda eğitim amacıyla orada olduğu düşünülen 27 çocuk bulunmuş.

Ayrıca, IŞİD’in en önemli yasadışı eğitim kurumunun Altındağ’daki Yavaşlar İş Hanı’nda oluğu belirtiliyor.

Operasyonda IŞİD’e ait örgütsel dokümanların yanı sıra, grubun militan yetiştirmek amacıyla eğitim verdikleri çocuklara verilen karneler bulundu.