Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi.

Musiki dalında Nesrin Sipahi. Şiir ve çeviri dalında Cahit Koytak, tiyatro alanında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavisi devam eden Kenan Işık beyfendiyi. Kendimi biraz da suçlu hissediyorum, kendisini ziyaret edemediğimden dolayı. İnşallah kendisini evinde ziyaret edeceğim. Edebiyatta Mehmet Doğan kardeşimizi, Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı tebrik ediyorum. Ödül alan kültür, sanat ve edebiyat insanlarımızla, kendilerini ve temsilcilerini dinleme fırsatı bulduk.

(Tiyatro alanında ödüle layık görülen Kenan Işık için) Yurtdışı tedavisinden sonra kendisini ziyaret edemediğimden dolayı kendimi suçlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda kendisini evinde ziyaret edeceğim.

'KENDİMİZ BİR ŞEY ÜRETEMEDİK'

Ülkemizin sıkıntısı diğer medeniyetlerle ilişkisini tek taraflı yapmasıdır. Ne yazık ki sadece aldık. Kendimiz bir şey üretmedik.

'BATI'NIN İLMİNİ ALIYORUZ'

Şu anda Batı'nın ilmini alıyoruz. Bugün Marmaray varsa, Kanal İstanbul'un adımını atıyorsak işte bundan dolayıdır.

'BUNLAR TARİHİ DE BİLMİYOR'

Özellikle gençlerin, kültürün edebiyatın bilimin her alanında çok daha fazla aktif olmalarını bekliyorum. Seçilme yaşını 18'e indirdik. 'Çoluk çocuğa mı bırakacaksınız' diyorlar. Bunlar tarihi de dünyayı da bilmiyor.