İngiltere merkezli Times gazetesi, DEAŞ'ın elinde tuttuğu Irak'ın Musul kentinde, örgüte katılmak istemeyen gençlerin infaz edildiğini aktardı. 

İlk toplu katliamın Pazartesi günü, 40 gencin hükümet güçlerinin elindeki kentin doğu kesimine kısmen yıkılmış bir köprüden yüzmeye çalışmasıyla yaşandığı kaydedilen haberde, aynı yoldan kaçmak isteyen beş kişinin de ertesi gün öldürüldüğü bildiriliyor.

DEAŞ'ın elindeki El Şifa Mahallesi'nde yaşayan Ebu Muqdad yeğeni dâhil, ailesinden dört kişinin öldürüldüğünü belirtirken,"Çok sayıda genç IŞİD'a katılmayı reddetti ve yeğenim gibi kaçmaya çalıştı. Yüzerek güvenli bölgeye kaçmaya çalıştılar ama oracıkta infaz edildiler" dedi.

Cesetleri ailelere teslim ediyorlar

Öldürülenlerin cesetlerinin, uyarı amacıyla ailelerine teslim edildiği kaydediliyor.

Irak Ordusu ve koalisyon güçlerinin kentin batısını da IŞİD'in elinden almak için yapacağı operasyon yaklaşırken, gıda ve ilaç sıkıntısı yaşandığı söyleniyor.

Sammi Latif adlı bir diğer Musul sakini "Hayat çok zorlaştı, insanlar aç ve IŞİD'dan kurtulmayı dörnt gözle bekliyorlar. Günlerinin sayılı olduğunu biliyorlar ve bu yüzden yenilmede önce mümkün olduğunca çok insan öldürmek istiyorlar. Bugün onların gözünde en büyük suç Irak Ordusu'na doğru kaçmak. Militanlar insanları yargısız infaz etme emri aldı" diyor.