Eminönü’nde 40 günlük bebeğini silahla vurduktan sonra denize atan anne, adliyeye sevk edilirken, “Oğlum var onu da öldüreceğim sonra” dedi. 
  Eminönü’nde 40 günlük bebeğini denize atan Fatma K. ve birlikte yaşadığı öğrenilen Mustafa T. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
  Adliye girişinde bir basın mensubunun “Neden yaptınız?” sorusuna anne Fatma K. “Oğlum var onu da öldüreceğim sonra" cevabını verdi. Fatma K. ve M.T. ilk önce soruşturma savcılığı tarafından sorgulanacaklar.

DENİZDE ARANDI

EMİNÖNÜ'nde annesi tarafından denize atıldığı belirtilen 40 günlük Tuğçe bebeği arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlar çalışmalarını tamamladı, arama deniz üstünde devam edecek.

Deniz Polisi, dün havanın kararmasının ardından sona eren çalışmalar saat 11.00'da yeniden başladı. Deniz Polisi'ne bağlı dalgıç timi Eminönü Adalar İskelesi önünde dalarak bebeği aramaya devam etti. Daha sonra aramalara Sahil Güvenlik dalgıçları da destek verdi. Bebeğin iskelelerin altında takılmış olma ihtimalini de değerlendiren ekipler çalışmalarını buralarda yoğunlaştırdı.  Yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından dalgıçlar bir şey bulamadı. Dalgıçların araması öğleden sonra sona erdi.

Gün içinde arama-kurtarma çalışmalarının su üstünde devam edileceği bildirildi.

PİŞMAN OLUNCA TESLİM OLMUŞTU

Karakola giderek teslim olan Fatma K.(35)'nın polise verdiği ifadede, psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu nedenle bunalıma girerek 40 günlük kız bebeğini ilk önce kendisine ait olan kurusıkı tabancayla öldürmeye çalıştığını söylediği öğrenildi. Fatma K. ifadesinde, bebeğinin göbeğine doğru 3 el ateş ettiğini, ancak ölmeyince denize attığını, daha sonra pişman olunca polise geldiğini bildirdi.

Bunun üzerine gözaltına alınan birlikte yaşadığı Mustafa T.(36) ise, polise verdiği ifadede yaşanan olaydan haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.