Geçen yılın haziran ayından bu yana internete bağlantısı olan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutuluyor.

Cumhuriyet’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre ithal edilen cep telefonlarındaki yüzde 6’lık bandrol kesintisinden TRT’nin kasasına 557 milyon lira girdi. 2016’da ithal edilen bilgisayarlardan da 84 milyon liralık bandrol kesintisi yapıldı. Böylece telefon ve bilgisayarlardan alınmaya başlanan bandrol ücretiyle TRT için toplam 641 milyon lira toplandı.

2015 yılı resmi verilerine göre toplam gelirlerinin yüzde 50’sini elektrik faturalarından, yüzde 40’ını ise televizyon başta olmak üzere daha önceki bandrol gelirlerinden elde eden TRT’nin, cep telefonu ve bilgisayarların da dahil edilmesiyle en büyük geliri bandrol olmuş oldu.

‘2015 yılında 147 milyon liralık zarar’

TRT, 2015 yılında toplam 1.7 milyar liralık gelir elde etmiş; bu rakamın 843 milyon lirasını elektrik payı, 679 milyon lirasını ise bandrol gelirleri oluşturmuştu. Gelirlerinin yüzde 90’ını doğrudan halkın cebinden sağlayan TRT, 2015 yılını 147 milyon liralık zararla kapatmıştı. Geçen yıl üç milyar dolarlık cep telefonu ithal eden Türkiye’de cep telefonu ihracatı 70 milyon dolarda kaldı.

Yurt dışından ithal edilen cep telefonlarının ortalama birim fiyatı 227 dolar olurken, dışarıya satılan telefonlardaki ortalama fiyat 80 dolar.

TRT Spor’da ‘örtülü’ propaganda: Ersin Düzen yasağı ‘Evet’ demeden aştı

Erdoğan konuşunca TRT’deki yayını ‘sarkan’ Kılıçdaroğlu: Onun sözü kesilemiyor

‘Rafa kalkan’ kamu yayıncılığı: TRT Haber mart ayında HDP’ye bir dakika süre ayırdı

TRT, tamamı erkek ‘Evet’çilere sordu, yanıtlar: ‘Hayır dedikleri için’, ‘reisimiz için’, ‘vardır bir bildiği’, ‘başka bir şey bilmiyoruz’