Akşener, "Referandumdan 'Hayır' çıkarsa ne olur?" sorusuna ise Akşener, "Erdoğan, halkın verdiği karara uyar, büyük ihtimalle Başbakan Yıldırım gider" yanıtını verdi. Akşener, hakkında zaman zaman dile getiriler iddialar için de, "Pandoranın kutusunu açtırmasınlar" ifadesini kullandı.

MHP’nin eski genel başkan adaylarından Meral Akşener, hakkındaki iddialar için, “İçişleri Bakanlığı yapmış bir isimim. En üst düzey güç odaklarıyla mücadele ettim. En ufak bir açığım olsa siyaseten beni sağ bırakmazlardı. O yüzden pandoranın kutusunu açtırmasınlar” uyarısında bulundu. Kendisine yönelik AK Parti üst yönetiminden en ufak bir imanın dahi dile getirilmediğini söyleyen Akşener “Gerçekdışı iddiaları dile getirenler, alt düzey olan ve Meral Akşener’e vurursam önüm açılır beklentisi içinde olanlar” dedi.

Medyascope’de Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Akşener’in konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

FETÖ İDDİASI: Çok geniş bir ailem var. Bugüne kadar FETÖ’den dolay ailemden tek bir kişi dahi ne soruşturmaya uğradı ne de kamudan ihraç edildi. MHP’de yönetici iken o zaman ki görüşmelerimin tümünü de Devlet Bahçeli’nin talimatıyla, onun adına yaptım.

REFERANDUM: Tahmin etmeyeceğiniz alanlardan ‘Hayır’ oyu gelecek. ‘Evet’çiler kesinlikle gerekçe ortaya koyamıyor. Net ‘Evet’çiler yüzde 37’ye çıkabilir. Ben kararsızım diyenlerin yüzde 80’i, doksanı ise ‘Hayır’ oyu verecek.

BİNALİ YILDIRIM GİDER: (‘Hayır çıkarsa ne olur?’ sorusu üzerine): Türkiye çok rahatlar. Erdoğan, halkın verdiği karara uyar. Adalet ve kalkınma Partisi’nden büyük ihtimalle Binali Yıldırım gider. Devlet Bahçeli, partinin başından gitmemek için her şeyi yapar ama büyük ihtimalle o da gider.