ÇORUM Valiliği'nce düzenlenen Halk Günü"ne Eti Lisesi 1"inci sınıfa giden 15 yaşındaki Melek Kışla'nın gözyaşları damgayı vurdu. Vali Yardımcısı Sefa Çetin"in başkanlık ettiği Halk Günü"nde özel bir görüşme yapan Kışla, babasının sol eli doğuştan sakat olduğu için çalışamadığını belirterek yardım istedi. Çıkışta ağlayarak gazetecilerle konuşan Melek Kışla, “60 TL olan servis parasını ödeyemiyoruz. Bana yardım edin. Okumak istiyorum” dedi. Vali Yardımcısı Çetin, Melek Kışla'nın servis parası ve evlerine altyapı yapılmasını istediğini belirterek yardımda bulunacaklarını söyledi.

Valilik tarafından İl Genel Meclisi binasında Vali Yardımcısı Sefa Çetin başkanlığında bugün düzenlenen Halk Günü toplantısına 43 yaşındaki babası Nurullah Kışla ile birlikte katılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Melek Kışla, merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Büget Köyü"nde oturduklarını söyleyerek derdini anlattı.

Vali Yardımcısı Çetin, Melek Kışla'yı kısa bir süre dinledikten sonra toplantıdan sonra yanına gelmesini söyleyerek beklemesini istedi. Halk gününün yapıldığı salonun dışında toplantının bitmesini bekleyen Melek Kışla, ağlayarak gazetecileri sorununu anlattı. 3 kardeş olduklarını söyleyen Kışla, “Köyümüzde kanalizasyon yoktu. İl Özel İdaresi tarafından dört tane evin kanalizasyonu yapıldı. Ancak bizim kanalizasyonumuz yapılmadı. Babamın sol eli doğuştan sakat olduğu için çalışamıyor. Çok zor geçiniyoruz. Ben her gün 8 kilometre uzaklıkta olan köyden okuluma servisle geliyorum. Babam servise her ay 60 TL vermek zorunda. Ama bunu da ödeyemiyoruz. Böyle giderse okulu bırakmak zorunda kalacağım. Devletten yardım istemeye geldik” diye konuştu.

Toplantı bittikten sonra Melek Kışla ve babası Nurallah Kışla, Vali Yardımcısı Sefa Çetin ile özel bir görüşme yaptı. Görüşme sonunda Vali Yardımcısı Çetin, “Melek"in servis parası ve kanalizasyon talepleri için gerekeni yapmaya çalışacağız” dedi./milliyet