Bugün başlayan, üç gün sürecek ve güven oylamasıyla bitecek olan meclis oturumunu açan Başbakan Papandreou, şişkin ve etkisiz devlet kadrolarının ülkeyi güçsüz bıraktığını ve önemli değişiklikler yapacaklarını iddia etti.
 
Anayasadaki değişikliğin kabahati bulunan devlet görevlilerini yargılamayı kolaylaştıracağını belirten Papandreou, "Güven oyu istiyorum, çünkü kritik bir noktadayız. Borç ve açıklar bizi batmaya götürdü ve Yunanistan'ın egemenliğini azaltan ulusal sorunlar haline getirdiler" ifadelerini kullandı.
 
Avrupalı destekçiler ve Uluslararası Para Fonu IMF, Yunanistan'ın ekonomisini yoluna koymak için geçen sene hazırladıkları 110 milyar Euro'luk yardım paketinden verilecek 12 milyar Euro krediyi Yunanistan'ın tasarruf önlemlerini alması şartına bağladı. Papandreou, ilk pakete yakın bir miktarda kredinin sağlanması için görüşmelerde bulunduklarını belirtti.
 
İlk paketin Yunanistan'ın piyasalardan para sağlayabilmesi hedefini tutturamadığını söyleyen Papandreou, bunun sıkı önlemler alan hükümetin suçu olmadığını iddia etti. Papandreou, kredi derecelendirme kuruluşlarını, vergi cennetlerini, türev spekülatörlerini ve medyayı panik oluşturdukları ve olası yatırımcıları kaçırdıkları yönünde suçladı.
 
Muhalefet lideri Antonis Samaras erken seçim çağrısında bulundu ve Papandreou'nun referandum teklifini başarısızlığını örtmek için yaptığını söyledi.