Ocak ayında TÜSİAD yeni Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı"nı seçecek. Adaylar arasında öne çıkan eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu"nun bu görevi kabul ettiği belirtildi.

Mustafa Koç"un Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı görevini bırakacağını açıklamasının ardından ortaya çıkan "yeni başkan kim olacak?" sorusu yanıt buldu. Edinilen bilgiye halen YİK Başkan Yardımcısı olan eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu bu görevi kabul etti. Yücaoğlu, 1999-2000 yıllarında derneğin başkanlığını yapmıştı.

Sabancı"nın yönetiminde

Halen Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Erkut Yücaoğlu 1947 Eskişehir doğumlu. Tarsus Amerikan Koleji mezunu olan Yücaoğlu, 1969 yılında Robert Koleji Makina Mühendisliği"nden mezun olmuş. Ardından Stanford Üniversitesi"nde eğitim alan Yücaoğlu"nun endüstri mühendisliği alanında doktora yapmış. 1985-1991 yılları arasında General Elektrik Türkiye ve Yakın Doğu Genel Müdürü olan Yücaoğlu, halen kendi yatırımı olan havacılık ve turizm alanında faaliyet gösteren Map-Turkuaz Grubu"nun Başkanı.

Vehbi Koç"tan feyz aldı

1977-1979 yılları arasında Koç Holding Planlama Koordinatörü olarak görev yapan Erkut Yücaoğlu, Vehbi Koç"tan feyz aldığını söylüyor.
Yücaoğlu, o dönemi şu sözlerle anlatıyor: “Koç Holding"de Planlama ve koordinasyondan sorumluydum. Vehbi Koç"un yardımcısıydım. Vehbi Beyle sayısız yurtiçi ve yurtdışı göreve gittim. Onun bazı özelliklerini kendime ilke edindim.Vehbi Koç Bey"in üç özelliği vardı. Kazandığı paranın yüzde 90"ını yatırıma ayırır, onun gerektirdiği şekilde yaşardı. Korkunç bir takip yeteneği vardı. Hiçbir konuyu neticesiz, yapılan hiçbir toplantıyı takipsiz bırakmazdı. Herkesin ne dediğini, ne yaptığını bilirdi. Vehbi Koç Beyin her zaman gören bir yapısı ve bunu gerektiren bir dosyalaması vardı. Vehbi Koç her insanla konuşabilecek düzeydeydi. Ondan feyz aldığımı söylemeliyim.”

MİLLİYET