Yoga denilince akla ya saatlerce meditasyonda oturan yaşlı bir adam, ya da akrobatik hareketler yapan genç bir kadın geliyor. Oysa ki Yoga 0"dan 100"e yapılabilen oldukça etkili sağlığı koruma ve düzeltme yöntemidir.

Herkesin dilinde çağımızın vebası stres, bütün hastalıkların aslında ana sebebi..

Günlük koşuşturmaca içinde vakit bulunabiliyorsa belki haftada bir saat spor..
Kimisi sağlık, kimisi zayıflamak, kimisi kafa boşaltmak ,fit olmak ya da d şıkkı hepsi için..
Peki size haftada bir saatinizi ayırarak hem fiziksel hem ruhsal sağlığınızı koruyabileceğinizi hem de kendinizi daha önce hiç hissetmediğiniz kadar sıkı, fit ve sağlıklı hissedebileceğinizi söylesek?

Sağlık açısından, 20 dakikalık Yoga çalışması bir saatlik jimnastik antremanından daha etkileyicidir. Bir asananın uygulanması 10 jimnastik hareketinden daha etkilidir. Asanaların jimnastik hareketlerinden daha etkili olmasının sırrı, hareketlerin yavaş ve bilinçli yapılması, nefesin hareketlerle senkronize edilmesi ve duruşta bir süre kalınmasıdır. Yavaş, bilinçli hareket ve duruşta kalma sayesinde kaslar, kirişler ve bağlar uzar, güçlenir, sıkılaşır ve sağlamlaşır, eklemler esner, bedenin enerjisi dengelenir ve konsantrasyon artar. Jimnastik egzersizleri kalbi gerip yıpratmakta ve enerjiyi tüketmektedir, oysa duruşlar gerginliği azaltır, enerjiyi ise arttırır. Bunun dışında yavaş hareket ve duruşta kalma iç organları ve bezleri canlandırarak, fonksiyonları düzene sokmaktadır.