Son Ergenekon operasyonunda, darbeye zemin hazırlayacak, aşamalı bir plana ulaşıldığı iddia ediliyor.

Plana göre, 6 Temmuz itibarıyla yurt genelinde düzenlenecek mitinglerde çatışma çıkarılacak, önemli isimlere suikast düzenlenecekti.

İddialara, Sabah, Yeni Şafak ve Radikal gazetelerinde yer verildi.

İddiaya göre, 6 Temmuz Pazar günü, 40 kentte "yargıya sahip çık" mitingleri yapılacak, bu mitinglerde çatışma çıkması ve silah kullanılması sağlanacaktı.

Planın diğer aşamasında 30 kadar tetikçi önemli isimlere seri suikast düzenleyecekti.

İddiaya göre, planın diğer aşamasında, krizde ekonominin de kötüye gittiği havasını vermek için Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün liderliğinde girişimlerde bulunulacaktı.

TUNCAY ÖZKAN'DAN TEPKİ

Haberlerin bizkaçkişiyiz platformunun düzenleyeceği “Hukuka Saygı” mitinglerini hedef aldığını iddia eden Tuncay Özkan 'Yobaz İftirası' başlığıyla sert bir açıklama yaptı.

İşte bizkackisiyiz.com'da yayınlanan o açıklama


Yobaz İftirası!

Biz kaç kişiyiz Platformunun 6 Temmuz pazar günü 20 ilde aynı anda yapılacak “Hukuka Saygı” mitingleri ile ilgili olarak yobaz medya da yer alan haberlerin tamamı yalan iftira ve alçaklıktır.Miting programlarımız da hiç bir değişiklik olmamıştır olmayacaktır.

Mitinglerimiz yobazların yalanlarına katılımı engellemek için attıkları iftiralara karalama kampanyalarına karşın hukukun üstünlüğü demokrasi ve laik Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatma kararlılığı ve inancı ile gerçekleştirilecektir.
Bu mitinglerin tamamı yasal izinler alınarak gerçekleştirilecektir.

Sözcü Gazetesi'nde Mehmet Şehirli'nin köşesinde yayınlanan bildiri ile ilgili metin ve imzalar gerçek değildir. Böyle bir çağrı metnimiz yoktur.
"Kozmik planlar, olaylar provokasyonlar" iftira ve yalanları bizi imanımızdan inancımızdan Mustafa Kemal Atatürk"ün yolundan döndüremez. Yobaz medya kendi yalan kusmuğunda boğulacaktır. Mitinglerimiz 20 ilde gerçekleştirilecektir.

6 Temmuz pazar günü Türkiye"yi “Hukuka Saygı” mitinglerimize çağırıyorum. Türkiye sahipsiz değildir ve asla kalmayacaktır.

Tuncay Özkan