TUNCELİ'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen Munzur Kültür Sanat Festivali kapsamında Zerrin Özer ve Ferhat Tunç'un konser verdiği geceye, organizasyon şirketi damgasın vurdu. Konserin sonlarına doğru, bir organizasyon yetkilisinin, "Söyleyin bitirsin, ses düzenini keserim" diye tehdit ettiği Zerrin Özer, kendinden geçti. Sinirlerine hakim olamayan Özer, konser alanını terk ederken, seyirciler, organizasyon şirketini protesto edip sahneye pet şişe fırlattı.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen 9'uncu Munzur Kültür Festivali kapsamında Zerrin Özer ve Ferhat Tunç konser verdi. Sahneye ilk çıkan Ferhat Tunç, stadı dolduran yaklaşık 40 bin kişi için birbirinden güzel parçalarını seslendirdi. Ferhat Tunç'un ardından bu kez sahneye, `karlı kayın ormanı' şarkısıyla Türk pop müziğinin güçlü sesi Zerrin Özer çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat boyunca sahnede kalan Zerrin Özer, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Zerrin Özer, kendisinin de jüri üyesi olduğu TRT'de yayınlanan `Sen Türkülerini Söyle' adlı programda yarışmacı olan Tuncelili sanatçı Murat Erdoğan ile düet yaptı.

ÇEVRECİ MESAJLAR VERDİ

Seyircilerin sık sık tezahüratta bulunduğu Zerrin Özer, konser sırasında çevreci mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Üzerine 8 baraj yapılması planlanan Munzur Çayı için, "Yetkililere sesleniyorum, nasılki insanlar yaşıyorsa, doğadaki bitkilerin ve diğer canlıların, kurdun, kuşun böceğin, herkesin hakkı var. Bırakın Munzur özgür aksın, doğayı yok etmeyelim" dedi.

`SÖYLEYİN BİTİRSİN, SES DÜZENİNİ KESERİM'

Konserin sonuna doğru, belediyenin kiraladığı `Her Yerde Sanat' isimli organizasyon şirketinin Mesut ön adı yetkilisi, Zerrin Özer'in menajerine "Zerrin Hanım'a söyleyin bitirsin, aksi taktirde ses düzenini keserim" dedi. Menejer de bu sözleri olduğu Zerrin Özer'e aktardı. Duydukları karşısında kendisinden geçen Zerrin Özer, "Ben buraya Tunceli Belediyesi için gelmedim, ekibimin masraflarını ben karşıladım, ben buraya sizin için geldim, ben sizleri kendi canımdan kanımdan görüyorum ve öyleyim de" dedikten sonra ısrarla yetkiliyi sahneye çağırdı.

SEYİRCİ TEPKİ GÖSTERDİ

Stadı dolduran kalabalık da bu sırada organizasyon yetkilisini yuhaladı. Mesut isimli yetkili, seyircinin tepkisi üzerine ortadan kaybolurken, Zerrin Özer'i sahneye gelen Belediye Başkanı Edibe Şahin sakinleştirmeye çalıştı. Programın sunucusu Cemal Taş'ın tüm çabalarına karşın Zerrin Özer, konserine son verip, karayoluyla Pertek İlçesi'ne geçti. Sanatçının ayrılmasının ardından protestolarını sürdüren seyirciler, sahneye pet şişe fırlattı.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Aynı organizasyon yetkilisi, 30 Temmuz tarihindeki festivalin resmi açılış töreninde kendisine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle sahneye çıkıp konuşma yapmak isteyen Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i engellemeye çalışmıştı. Ancak Kamer Genç, Mesut isimli şahsı itekleyerek "Sen karışma, çekil kenara" diyerek uyarmıştı. Kamer Genç sahnede kanuşurken, bu kez de aynı şahıs, ses düzeninin kısmıştı.