Haftalık yerel Aktüel gazetesinin sahibi 33 yaşındaki Hasan Demir, birkaç gün önce omzundaki ağrı nedeniyle Evliya Çelebi Devlet Hastanesine gitti.

Hastanede bazı tahliller yapılıp MR"ı çekilen Hasan Demir, işlerinin yoğunluğu sonuçları beklemeden hastaneden ayrıldı.

Burada bekleyen Melike Demir, tahlil sonuçlarını gösterdiği doktorun eşinin pankreas kenseri olduğu söylemesiyle yıkıldı.

Bunun üzerine tekrar hastaneye çağrılan Hasan Demir'e ikinci bir tahlil daha yapıldı. Ancak yapılan tahlil ve testlerin sonucunda, kanser hastası olmadığı ortaya çıktı.

Hasan Demir, şöyle konuştu: ''Raporları inceleyen doktor, pankreas kanseri olduğumu eşime söylemiş. Eşim bunu duyunca yıkılmış, hemen beni aradı ve tekrar hastaneye gittim. Doktorun tanısından emin olmak amacıyla onun isteğiyle ikinci kez yaptırdığım tahlillerde kanser olmadığım ortaya çıktı.''
"SEVİNDİM AMA ADAŞIMA ÜZÜLDÜM"
Kanser olduğunun eşine söylenmesinden ikinci tahlillerin raporlarının alındığı zamana kadar büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Demir, bu birkaç saatin ömründeki en kötü anlar olduğunu ifade etti.

Demir, ikinci tahlil raporlarında kanser olmadığının anlaşılması üzerine hastanede araştırma yapıldığını dile getirerek, ''Hasan Demir adında başka bir hastanın raporlarına göre bana tanı konulduğu anlaşıldı. Hem ben hem eşim hem de üç çocuğum buna çok sevindik. Kanser hastası olmadığıma sevindim ancak adaşım olan kişi ile sevenleri adına üzüldüm'' dedi.


KORKUSUZ KORKAK
Yeşilçam'da çok sık rastlanan bu hikayenin en bilinen örneği Kemal Sunal'ın 'Korkusuz Korkak' filmidir. Filmde, bir şirkette masa başı bir işte çalışan ve fakir bir adam olan Mülayim, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Doktor 6 ay sonra öleceğini, son günlerini dilediği gibi yaşamasını tavsiye eder. İş arkadaşları tarafından ezilen ve ev sahibi tarafından evden atılmakla karşı karşıya kalan Mülayim öleceği haberini aldıktan sonra birden değişir ve patron gibi davranmaya başlar. Mahalleye bırakılmış bir bomba ile oyuncak gibi oynayıp, patlattığı için de Bombacı Mülayim lakabı takılır.