Nazilli Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Gültekin Kılınç; Yerli Malları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, “Ülkemize sahip çıkalım” dedi.
Okullarda 1946 yılından bu yana kutlanmaya başlayan Yerli Malları Haftası"nın gün geçtikçe önem kazandığını vurgulayan Gültekin Kılınç, “Üretim koşullarının geçmişe oranla oldukça farklılaştığı, çok uluslu şirketlerin mekan tanımadan yatırım yaptığı bir ortamda başlı başına bir "yerli sermaye" kaldı mı? Sorusu cevap bekleye dursun kriz nedeniyle zor günler geçiren yerli sermaye Yerli Malı Haftası"nı yeniden hatırlamamıza sebep oldu. Tutumlu olma bilinci ta ilkokul sıralarında kafasına nakşedilen bir nesiliz. Önemli günler ve haftalarda sınıfın üç duvarına astığımız manalı yazılarda bu konuya sürekli yer verilirdi. İçinde bulunduğumuz dönemde global ekonomik kriz ortamında en fazla etkilenenler işini kaybedenlerdir. Türkiye"de otomotivden beyaz eşyaya, kozmetikten gıdaya, elektronikten makineye hemen hemen her sektörde dünya standartlarında üretim yapılmaktadır” diye konuştu.
45 bin ihracatçı firma tarafından 200"ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirilmekte olduğuna değinen Kılınç, şunları söyledi: “Ülkemizde ihtiyacımız olan her türlü mamulün imalat ve üretimi yapılmaktadır. Bununla birlikte tüm dünyada talep ciddi bir düşüş yaşamaktadır. Genel talep seviyesi düştüğü için ihracatımız da gerilemektedir. Çalışanlarımızın işsiz kalmaması, işletmemizin üretime devam edebilmesi için vatandaşlarımızı Türkiye"de üretilen malları tüketmeye davet ediyoruz. Böylelikle küresel krizin yıkıcı etkilerini bertaraf ederiz aksi takdirde istihdamda oluşacak düşüş krizin toplum üzerindeki etkisini daha ağır hale getirecektir. Toplum olarak oluşturacak sinerji ile mevcut ortamı fırsata dönüştürebiliriz. Toplumun bilinçlenmesi, kendi iç enerjisini doğru değerlendirmesi açısından yerli malı haftası iyi bir fırsattır”