Uğur Dershaneleri Söke Şubesi"nin başlattığı yeni uygulama hakkında bilgiler veren Uğur Dershanesi Söke Şube kurucularından Durali Sancar, her bir öğrenciye mektup gönderilerek, öğrencilerin neden yerleşemedikleri, tercihte ne gibi hatalar yapmış olabilecekleri ve ÖSS sürecinde nasıl bir çalışma izlemeleri gerektiği hakkında bilgi vermek amacında olduklarını söyledi. Sancar, Sökeli gençlerin üniversiteli olmalarını sağlamak için onlara ücretsiz rehberlik hizmeti vereceklerini kaydetti.
Amaçlarının Söke"deki eğitim seviyesini yükseltmek ve üniversiteye yerleştirilen öğrenci sayısını artırmak olduğunu ifade eden Durali Sancar, “Bizim amacımız Sökeli gençlerimizi Üniversiteli yapmaktır. Bu amaçla onlara rehberlik etmeyi seve seve yaparız. Yeter ki bize gelsinler. Biz onların nasıl bir çalışma içerisinde olmaları ve nasıl bir öğrenme modeli uygulamaları gerektiği hakkında kendilerine birtakım testler uygulayarak söyleyeceğiz. Bizim dershanemizi tercih edip etmemeleri önemli değildir, biz Söke için çalışmak istiyoruz, Sökenin eğitim öğretimdeki kalitesini, ÖSS başarısın yukarıya çekmek istiyoruz, bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Durali Sancar, bu çalışmalarının hiçbiri için öğrencilerden ücret talep etmediklerini ve bunu süresiz sürdüreceklerini sözlerine ekledi.