Ankara’da, ocak ayında ulaşıma yüzde 10 zam yapılması üzerine Ege Mahallesi tepki gösterdi. Halkevleri üyelerinin öncülük ettiği mahalleli 3 Ocak’ta kart basmadan otobüslere binme eylemi yaptı. 10 gün sonra ‘ayakta ve balık istifi yolculuğa’ karşı eylemler başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mahalleye eski otobüsler göndermesi üzerine eylemlerin dozu arttı. Belediye şikâyet edilirken, 30 Ocak’ta ulaşım hakkı toplantısı yapıldı. 
 
Ve yeni otobüsler geldi 
2 Şubat’ta mahalleli ‘tabutluk’ adını verdiği eski otobüslere itiraz ederek, Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapattı. Ardından Tuzluçayır Meydanı’na yüründü. 4 Şubat’ta meydan bir kez daha kapatıldı. 11 Şubat’ta binlerce kişi kartını basmaksızın otobüslere bindi. Bu eylem 14 Şubat’ta da sürdü. 50 günlük eylem, 22 Şubat’ta, yeni otobüslerin gönderilmesiyle son buldu. 
Fakat eylemlerin faturası, Halkevi üyesi Mehmet Zülküf Laçin ve Sıla Uzunpınar’a kesildi. Ege Mahallesi’nde 14 Şubat’ta, eski otobüslere binilmemesi yönünde çağrı yapan iki gence ‘suç işlemeye alenen tahrik etme’ iddiasıyla beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
İki genç Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 26 Ekim’de hâkim karşısına çıkacak.