Bir süredir BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel"in öncülüğündeki Yenisol Girişimi, Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) Başkanı Ali Balkız"ın öncülüğündeki Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz Grubu, SHP ve bazı aydınların çalışmalarını yürüttüğü "Çağdaş Solda Büyük Buluşma" SHP"nin 13 Mart"taki 3. Olağanüstü Kongresi"nde gerçekleşiyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis"in kurulacak yeni partinin Genel Başkanı olması bekleniyor.

"Çağdaş Solda Büyük Buluşma" kapsamında kurulacak partide Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Sami Evren, ABF Genel Sekreteri Kazım Genç, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Mithat Sancar, Erol Katırcıoğlu gibi isimlerin de yer alacağı öğrenildi.

SHP, 13 Mart"ta yapacağı Olağanüstü Kongresinde ismini, tüzüğünü ve genel başkanını değiştirecek. Partinin, Toplumsal Eşitlik Partisi, Halk Partisi Partinin ismini alması yönünde fikirler ortaya atılıyor. Genel Başkan olması beklenen Ziya Halis, 1991 seçimlerinde SHP"den Sivas milletvekilliğine seçilmiş ve 1995"te Devlet Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmıştı.

Yeni partinin demokratikleşmeyi, barış ve kardeşliği, toplumsal eşitliği savunacağı, sosyal demokrat politikaları esas alacağı, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak iktidarı hedefleyeceği bildirildi.


ANKA