2011 yaz sezonuna pek çok yeni yatırımla giren Adaland, bu yıl 6 yeni kaydırak daha hizmete sundu. Aquapark'ta, Yamaç Kaydırağı XL yanına ikinci bir yamaç kaydırağı daha yapan Adaland, geçen yıl 278 metre olarak yeni yaptığı aile kaydırağını bu yıl 406 metre uzunluğa taşıdı. 406 metre ile dünyanın en uzun aile kaydırağı olan dev kaydırak, 4-5-6 kişilik botlarla kayılabilen çok iddialı bir yenilik olarak gösteriliyor. Ayrıca, interaktif olarak deniz hayatının yaşandığı Seapark'a da 4 yeni kaydırak yapıldı
ve Adaland, sektörde dünya çapındaki marka gücüne güç kattı.
Yeni yatırımlarla ilgili açıklama yapan Adaland Yönetim Kurulu Başkanı A.Yaşar Günaydın, "Adaland, önemli bir dünya markası. Yerli ve yabancı misafirlerimizin yoğun taleplerine daha iyi karşılık vermek için sürekli yatırımları yeniliyoruz. Bu yıl Adaland'da 6 yeni kaydırak yaptık. Bunların ikisi Aquapark'ımızda, 4 tanesi de Seapark'ımızda. Yani Seapark'a gelen misafirlerimiz de tropikal deniz canlıları ile yüzüp köpek balıklarına dalmanın yanı sıra buradaki su kaydıraklarımızdan da faydalanacaklar"
dedi. Her yıl yeni bir yüzle sezona girdiklerini anlatan Günaydın, şöyle konuştu: 
"Dolphinpark'ımızda da yunuslarımız ve foklarımız yeni şovlarla müşterilerimize hizmet verecekler. Rafting nehrimizi yeniden dizayn ettik ve hızını iki kat artırdık. Bu yıl Aquapark'ımızda doktor balıklar da olacak. Yeşil alanlarımıza ve güneşlenme alanlarımıza toplam 10.000 m2 daha ilave ettik. Müşterilerimiz Adaland ayrıcalığını yaşasınlar diye, her üç parkımızda da sürekli yeniliklerle onların karşısına çıkmak bizi mutlu ediyor."
2011 yaz sezonunda, turizmde çok büyük bir yoğunluk olacağını kaydeden Yaşar Günaydın, şunları söyledi: "Gerek Ortadoğu'daki gelişmeler gerek Türkiye'nin rekabet gücü nedeniyle, turizm sektöründe ve Kuşadası'nda bir turist artışı bekliyoruz. Beklenen yoğunluğa Adaland olarak hazırız."