Bir yanda Samsung'a açtığı davalar öteki yandaysa iPhone 5 ve ucuz iPhone modelliyle ilgili dedikodular. Apple yine sektörün en çok tartıştığı firma haline geldi.

Önümüzdeki aylarda piyasada olması beklenen yeni iPhone modelleri için ortaya atılan dedikodulardan bazıları çok uçuk bazılarıysa dikkate alınmaya değer.

Akıllı telefon piyasasındaki hızla değişimin üstesinden gelmek isteyen Apple, kaliteli ve ucuz ürün satan rakiplerine karşı gizli bir silah hazırlamıştı. Ucuz iPhone kod adlı bu telefonun iPhone 5'e yakın özelliklere sahip olan iPhone 4S olacağı iddia ediliyordu.



Bugün ortaya çıkan başka bir dedikoduysa Apple'ın stratejilerine uyduğu için haber olma değeri taşıyor. İddialara göre, ucuz iPhone cloud (bulut) tabanlı çalışacak.

Cloud computing'de işlemlerin hepsi, internetten yapıldığı için donanıma fazla bir önem kalmıyor. Böylece Apple arzu ettiği ekstra kârlılığa donanım masraflarından kazarak ulaşabilir.

Kısacası iPhone kullanıcılarının telefonun belirli özelliklerini kullanması için sürekli internette bağlı olmaları gerekecek.