Bu kez karar kesin
Teknik direktör Michael Skibbe"nin görevine en geç bugün veya yarın son vermeyi düşünen Galatasaray Yönetimi, öncelikli aday olarak Barcelona"nın eski çalıştırıcısı Frank Rijkaard"la masaya oturdu. Öyle hızlı gelişmeler yaşanıyor ki, Sarı-Kırmızılı ekip perşembe günkü Metalist Kharkiv maçına yeni hocasıyla bile çıkabilir... Hollandalı teknik adamı sezon başında ikna edemeyen Başkan Adnan Polat ve kurmayları, bu kez işi bitirebilmek adına her türlü yolu deniyor...

Takdir ediyorlar...
Rijkaard'ın ikna edilememesi halinde alternatifi de hazır. Bu ismin ise Slaven Bilic olduğu öğrenildi. Hırvatistan Milli Takımı"nın başında EURO 2008"de Ay-Yıldızlı ekibimize karşı sınav veren genç hoca heyecanlı tavırları ve renkli kişiliğiyle dikkat çekmişti. Özellikle küpe takması ve gitar çalmasıyla farklı bir teknik adam profili çizen Bilic"in, Hırvat Milli Takımı"nı taşıdığı nokta, Galatasaray Yönetimi tarafından büyük bir takdirle karşılanıyor.

İkisi de olmazsa
Bir şekilde Rijkaard Türkiye"ye gelmeyi kabul etmez, Bilic de ikna edilemezse, Sarı-Kırmızılı idarecilerin son çare olarak Mircea Lucescu"ya yöneleceği öğrenildi. Daha önce Galatasaray"ı ve Beşiktaş"ı şampiyonluğa taşıyan 63 yaşındaki teknik adamın mesajı net: “Shakhtar"da sözleşmem bittikten sonra tüm tekliflere açığım.” Bu arada Aralık ayında kontratı dolacak olan Luce"ye şu ana kadar Türkiye"den sadece Fenerbahçe"nin teklif götürdüğü ifade edildi.

Derbiden sonra
Hagi"ye gittiler
Sezon başında birçok alternatif isimle görüşüp sonuç alamayınca Skibbe"ye yönelen Galatasaray Yönetimi"nin, sezon içerisinde de Alman hocadan sık sık vazgeçtiği öğrenildi. Bu dönemlerden birisi de Saracoğlu"nda alınan 4-1"lik mağlubiyetin sonrasıydı. Kadıköy"deki kaybın ardından yöneticilerin Hagi ile temas kurduğu, ancak anlaşmanın son anda gerçekleşemediği belirlendi. Rumen hocanın yönetimden hâlâ mesaj beklediği de, gelen haberler arasında.