DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partilerin kapatılmasından medet ummadıklarını belirterek, bir önerisini dile getirdi. Sezer, Başsavcı Yalçınkaya'nın yasaklı olmasını talep ettiği kişilerin dışında, Ak Partili bir milletvekilinin başbakanlığında yeni bir hükümet kurulabileceğini söyledi.

DSP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen DSP Genel Başkanı Sezer, Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Halkında hiç istemediği halde bazı sorumsuz siyasetçilerin eliyle toplumun bir kutuplaşmaya itildiğini dile getiren Sezer, ülkede ber gerginlik ortamı oluşturulduğunu bildirdi.

Kimilerinin din, iman diyerek insanların tertemiz duyguları üzerinden bunu yaptığını, kimilerinin de farklı söylemler üzerinden yaptığına değinen Sezer, "Oysa Türkiye'nin gerilmeye değil gelişmeye, ayrışmayla değil kucaklaşmaya, kavgaya değil barışa, tedirginliğe değil huzura ihtiyacı var. Bunun için toplumun geniş kesimlerini kucaklayacak, gerçek sorunları çözecek, işsizliği önleyecek, ekonomiyi geliştirecek, toplumun ve devletin zenginleşmesini sağlayacak, sosyal adaleti bir çalışmaya ihtiyacı var. Oysa biz ne yapıyoruz. İnsanlarımızın duygularını da inançlarını da siyasetimize bazen ticaretimize de alet ederek toplumu geriyoruz. Bu hakça kabul edilebilir bir durum değil." diye konuştu.

İktidar partisinin kapatılmasıyla ilgili bir dava açıldığını ve partinin sözcülerinin Savcı Abdurranman Yalçınkaya'ya demediğini bırakmadığını aktaran Sezer, "Hemen peşinden bunu yürütülmekte olan Ergenekon ismini verdikleri operasyonla da ilişkilendirdiler. Yani 'biz bunu yaptığımız için bizim üstümüze geliyorlar' demeye getirdiler. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı da sanki o tür çetelerle ilişki içindeymiş gibi gösteremeye çalıştılar. Bu yasama yürütme yargı erkelerinin bağımsızlığına, birbirini denetleme gücüne ve demokrasiyle vurulan bir darbedir. Bu son derece sakıncalı bir durum" dedi.

Partilerin kapatılmasından medet ummadıklarını ve Türkiye'nin partilerin kapatılması aşamasına gelmesini ise hiç istemediklerini belirten Sezer, "Partilerin kapatılmasının çözüm olmadığını geçmişte gördük. Ama benim bir önerim var. Bu yasaklı olması talep edilen kişilerin dışında, Mecliste yeni bir Hükümet kurulmalı. Yine AK Partili bir milletvekilinin başbakanlığında yeni bir hükümet kurulabilir. Bu hükümet derhal istifa edip yerine böyle bir hükümetin kurulması gerekir" şeklinde konuştu.

Sezer bir basın mensubunun sorusu üzerine, İşçi Partisi (İP) Doğu Perinçek'in hangi gerekçeyle tutuklandığını henüz bilmediğini söyledi. Sezer, parti genel başkanı da olsa hiç kimsenin yasalara aykırı davranma hakkının olmadığını kaydetti. Yargıya güvendiğini ve Perinçek'in tutuklanmasıyla ilgili İP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Gültekin'i arayarak görüştüğünü bildiren Sezer, "Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ama onların da pek bir bilgisi yoktu. Ancak Gültekin'de çokta huzursuz gözükmüyordu" dedi.

Cihan