'Yaşlıysan yalnız değilsin" sloganıyla yaşlılara yönelik hizmetler üreten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kemer Hafıza Güçlendirme Merkezi"ndeki yaşlılarla bir araya gelip yaşlılarla sohbet etti. Çalan oyun havasıyla hünerlerini gösteren yaşlılara Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"da eşlik etti.
Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kemer Hafıza Güçlendirme Merkezine ziyaret eden Başkan Çerçioğlu"na Aydın Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Can Önler, Altan Güney, Semih Özmeriç, Fevzi Köse, Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahsin Kocaman"da eşlik ettiler.
Aydın"da yaşayan yaşlıların 24 saat emrinde olduklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu,
Aydın Belediyesi Sosyal Hizmet Ağı (AYBA) personeli tarafından sürekli gözetim altında tutulan yaşlıların sorunlarını da dinledi. Aydın Belediyesi"nin kapılarının yaşlılarıa sürekli açık olduğunu ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz her zaman onların yanındayız. Belediye olarak "Aydın"da yaşıyorsan ve yaşlıysan yalnız değilsin" sloganını benimsedik. Aydın"da yaşayan herkesin mutluluğu için uğraş veriyoruz. Fakat yaşlılar bizim için daha önemli. Evde bakım hizmetlerinde ihtiyaç sahiplerinden hiçbir ücret talep etmiyoruz. Yaşlı nüfusu hızla artarken, aralarında bakıma muhtaçlık sorunuyla karşı karşıya kalanların çoğalmasını büyük üzüntüyle takip ediyoruz. Yaşlılar için AYBA kapsamında profesyonel elemanlar tarafından sunulan evde bakım hizmetleri yaşam süresinin uzamasından kaynaklanan çok önemli bir ihtiyaca cevap veriyor” şeklinde konuştu.
CENNETLİK BAŞKAN YAKIŞTIRMASI
Konuşmasının ardından bir süre sohbet ettiği yaşlıların övgüsünü alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na Kemer Mahallesi sakinlerinden Ayşe Yıldız “Sizin bize verdiğiniz destek hem dünyadaki hem de ahiretteki yerinizi sağlamlaştırıyor. Allah sizden razı olsun. Ben sizin için cennetlik başkan diyorum” dedi.
Başkan Çerçioğlu daha sonra Aydın Kuvayı Milliye ve Mücahitleri Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterilerini yaşlılarla birlikte izledi. Onlarla birlikte çalınan oyun havalarına alkış tuttu.
Yaşlılara "Yalnız değilsiniz" sloganıyla hizmet veren Başkan Özlem Çerçioğlu, oyun havalarında oynayan yaşlılarla karşılıklı oynayarak yaşlılara yalnız olmadıklarını gösterdi.