Yaşlı nüfusta, 90 yaş ve üzerindeki yaşayan insan sayısıyla Türkiye ve Avrupa ortalamasının üzerinde bulunan Nazilli'de, yaşlı insanların şiddetten korunması için çalışma yapacak özel bir merkez kurulacağı bildirildi.
Nazilli'de yaşlı nüfusa ilişkin araştırmalar yapan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, öğretmenevinde düzenledikleri basın toplantısıyla ilçenin ''yaşlılık merkezi'' olması için yürütülen yeni projeler hakkında bilgi verdi.
Prof. Dr. Tufan, Nazilli'nin Türkiye'nin ileri yaş ve uzun yaşam merkezi haline geldiğini belirterek, Nazilli'de yürütükleri bilimsel çalışmaların, hem bilim çevreleri, hem de kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.
Gerek 90 yaş, gerekse 100 yaş üstü nüfusuyla bilim dünyasının tüm dikkatlerini çeken Nazilli'de yaşlılarımıza yönelik yeni bir uygulama başlatacaklarını, Türkiye İleri Yaşlılık Araştırma ve Koordinasyon Merkezi (TİYAM) bünyesinde kuracakları merkez yoluyla Nazilli için olmasa da Türkiye için önemli bir sorun olan yaşlıların şiddetten korunmasına çalışacaklarını belirtti.
Prof. Dr. Tufan, böylece bir yandan insanların uzun yaşamalarının sırlarını araştırırken, bir yandan da toplumun kanayan bir yarasına çözüm bulmuş olacaklarını söyledi.
Nazilli'de yürüttükleri çalışmalar kapsamında 3. Gerontoloji Sempozyumu'nun da Nazilli'de düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Tufan, 1 Kasımda başlayacak sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından önemli bilim adamlarının katılacağını kaydetti.