Aslen Diyarbakırlı olan 21 yaşındaki Mehmet Akdemir, 2006 yılında ağabeyinin işlediği bir cinayet nedeniyle ailesiyle birlikte Kocaeli'ne göçetti. Derince İlçesi'ne yerleşen Akdemir ailesi, özellikle erkek çocukları Mehmet'in kan davası nedeniyle öldürülebileceği endişesi ile tedbirli davranmalarına rağmen, talihsiz Mehmet'in ÖSS'ye gireceğini daha önceden öğrenen kanlıları sınav sonrası pusu kurarak onu öldürdüler.

Derince İlçesi'nin Küme Evler mevkiinde Ayhan Demir ve Metin Demir adlı iki kardeş onu sınava girdiği okulun önünden itibaren takip ederek burada öldürdü. Cinayetten sonra yakalanan ve halen cezaevinde bulunan Demir kardeşler daha sonra yaptıkları açıklamada, Mehmet Akdemir'in ağabeyi Rıdvan'ın 2006 yılında ağabeyleri Orhan Demir'i tabanca ile vurarak öldürdüğünü, kendilerinin de kan davası nedeniyle Mehmet'i takip edip öldürdüklerini söylemişlerdi.

Aile fertlerinin cinayetin ardından en büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyledikleri Mehmet'in öldüğrüldüğü gün girdiği ÖSS sınavında dün açıklanan sonuçlara göre 296.640 puan aldığı belirlendi. Yaşamış olsaydı Mehmet'in bu puanla kendisine öğretmenlik yolunu açabilecek bir üniversiteye girmesine yetecekti. Mehmet Akdemir'in yakınları ise, kan davası nedeniyle bu konuda artık konuşmak istemiyor.
Milliyet