Yatak odasının olmazsa olmaz eşyalarından biri olan gardıroplar, hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Giysilerimizin evi olarak görülen bu eşyalar, uzun ömürlü kullanım gerektirmektedir. Ancak bazı gardıroplar ne yazık ki çok fazla uzun bir ömre sahip değillerdir. Uzun ömürlü bir gardırop kullanmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Peki bu noktalar nelerdir? İyi bir gardırop seçmenin tüm püf noktaları yazıda sizlerle paylaşılmıştır.

Kaliteye Dikkat Edilmeli

Gardırop seçerken dikkat edilmesi gereken ilk husus kalitedir. Kaliteli bir gardırop almak, onu uzun yıllar kullanabilmenizi sağlar. Bu nedenle kaliteyi her zaman ön planda tutmanız gerekir. Ucuz fiyata kalitesiz bir gardırop almak yerine, tek seferlik yüksek bir fiyat vererek kaliteli bir gardırop almalısınız. Kalite konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise işçiliktir.

Gardırobun işçiliğine de dikkat etmeniz gerekir. Gardırop konusunda önemli bir yol kat etmiş firmaların ürünlerini tercih etmeye çalışmalısınız. Bilinmeyen firmaların ürünlerini almak, kalite konusunda yanılmanıza neden olabilir. Bu nedenle gardırobunuzu bilinen bir firmadan almaya gayret etmelisiniz.

Gardırobun Estetiğine Dikkat Edilmeli

Gardırop seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise estetiktir. Gardrop modelleri arasından bir seçim yapmak zorunda kaldığınızda estetik kavramını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Dolabın hoş bir görüntüsünün olması, yatak odanızın dekorasyonunu olumlu yönde etkiler. Bundan dolayı estetik bir şekilde inceleme yapmadan gardırop almamalısınız. Dolabın kalitesi ve fiyatı kadar estetiğine de dikkat etmelisiniz.

Uygun Fiyatlı Olmalı

Gardırop seçerken fiyat konusunu da ihmal etmemelisiniz. Alacağınız gardırop modelinin fiyatı ile uygun olup olmadığını incelemelisiniz. Gardıropta bulunan özellikler, fiyat ile bağdaşmıyorsa o ürünü almamalısınız. Ancak bazı insanlar, kaliteli bir gardırobun uygun fiyata satılamayacağı görüşündedirler.

Bu görüşte olmak son derece yanlıştır. Kaliteli bir gardırop modeli uygun fiyatlı da olabilir. Özellikle tanınan markalar fiyat konusunda oldukça fazla taviz vermektedirler. Çeşitli kampanyalar düzenleyerek gardırop satışı gerçekleştirmektedirler. Bu kampanyaları takip ederek kaliteli bir gardıroba sahip olabilirsiniz.

Yatak Odası İle Uyumuna Dikkat Edilmeli

Gardırop ile yatak odasının uyumlu olması gerekir. Aksi halde odanız, çirkin bir görüntü kazanabilir. Bu nedenle gardırop alırken yatak odanızın dekorasyonunu da göz önünde bulundurmalısınız. Bu uyumu sağlayan gardırop modellerine bakmanız gerekir. Gardırobun şık ve kullanışlı olması önemlidir. Her iki kavramı da karşılayan bir model seçilmelidir.

Gardırop Ölçülerine Bakılmalı

Küçük bir yatak odanız varsa büyük bir gardırop almanız doğru olmaz. Bu nedenle gardırop alırken dolap ölçülerine de dikkat etmek gerekir. Dolabın genişliği ve yüksekliği, yatak odanıza uygun olmalıdır. Eğer aradığınız ölçüleri bulamazsanız, özel ölçülere sahip bir gardırop yaptırabilirsiniz. Mümkünse yüksek ve dar yapılı olan gardıroplar tercih edilmelidir. Böylece yatak odanızda fazla yer kaplamamış olur.

Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

Gardırop seçerken dikkat edilmesi gereken hususların birkaçı yukarıda verilmiştir.

Bu hususlar haricinde ayrıca dikkat etmeniz gereken hususlar ise şunlardır:

  • Gardırop kapaklarının modeline dikkat edilmeli.
  • Dolabın ihtiyacınıza uygun olup olmadığına bakmalısınız.
  • Gardırobun rengine dikkat edilmeli.
  • Gardırobun çekmece sayısına dikkat edilmeli.
  • Ayna özelliğine bakılmalı.
  • İyi bir kullanım için ışıklandırma özelliğine bakılmalı.

Bunların yanında gardırobun sağlıklı ürünlerden üretilmiş olmasına da ayrıca bakmalısınız. Söz konusu sağlık olduğu için güvenilir markalardan gardırop almaya çalışın. Gardırobun sağlık standartlarına uygun şekilde üretildiğinden emin olmalısınız. Eğer bu konuda herhangi bir tereddüt yaşıyorsanız, o ürünü almaktan vazgeçmelisiniz. Gardırop seçerken dikkat edilmesi gereken hususları iyi bilmeniz, hem uygun fiyatlı hem de kaliteli bir gardırop almanıza yardımcı olacaktır.