Yönetmen Alfonso Cuaron'un Meksika'da geçen çocukluğundan esinlenerek hayata geçirdiği siyah beyaz Roma filminin bu ay sonunda düzenlenecek Oscar ödül töreninde de kazanan olması ihtimali böylece daha da güçlendi.

Cuaron aynı zamanda En İyi Yönetmen ödülünü alırken, En İyi Sinematografi ve İngilizce Olmayan En İyi Film kategorisinde de Roma kazanan oldu.

Sarayın Gözdesi (The Favourite) filmi ise 12 adaylığın yedisinde ödül kazanarak geceye damga vuran film oldu.

Bu ödüller arasında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Olivia Colman ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Rachel Weisz'ın zaferleri yer alıyor.

Yorgos Lanthimos'un yönetmeni olduğu film, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Saç ve Makyaj ile En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini de kazandı.

ADAYLIĞI İPTAL EDİLDİ

Bohemian Rhapsody filminde efsanevi rock grubu Queen'in solisti Freddie Mercury'yi canlandıran Rami Malek ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Malek, ödülünü alırken İngilizlerin iyi müzik yaptığını, en çok da Freddie Mercury'ye teşekkür ettiğini dile getirdi.

Filmin yönetmeni Bryan Singer'in En İyi Yönetmen kategorisindeki adaylığı, reşit olmayan erkekleri taciz ettiğine dair hakkındaki iddialar yüzünden kaldırılmıştı.

Yeşil Rehber filmiyle Mahershala Ali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken ve Spike Lee'nin BlacKkKlansman filmi En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü aldı.

Geceye katılan isimler arasında Prens William ve eşi Düşes Kate de vardı.