75'inci Venedik Film Festivali'nde ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron'un imzasını taşıyan "Roma” en büyük ödül olan Altın Aslan'a layık görüldü. Oscar ödüllü yönetmen Cuaron'un siyah-beyaz çektiği "Roma,” 1970'lerde Meksiko'da orta sınıfa ait bir evde hizmetçilik yapan bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Orizzonti bölümünde gösterilen Mahmut Fazıl Coşkun imzalı “Anons” Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

ABD'li kült sinemacılar Joel ve Ethan Coen kardeşlerin imzasını taşıyan "The Ballad of Buster Scruggs” ile En İyi Senaryo Ödülü dalında Gümüş Aslan'ın sahibi oldu.

Olivia Colman'ın En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldüğü festivalde en iyi erkek oyuncu ödülü de At Eternity's Gate filmindeki performansıyla Willem Dafoe'nin oldu.

Jüri başkanlığını yönetmen Guillermo del Toro'nun yaptığı festivalde En İyi Yönetmen Ödülü olan Gümüş Aslan ise "The Sisters Brothers” filmi ile Fransız yönetmen Jacques Audiard'e verildi.

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos imzalı "The Favourite” Jüri Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü ise Altın Aslan için yarışan tek kadın yönetmen Jennifer Kent imzalı "The Nightingale“ adlı filme verildi. Festivalde Altın Aslan için yarışan sadece bir kadın yönetmen olması, festivalin organizatörlerinin eleştirilmesine yol açmıştı.