Bu konuda önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklama yapacaklarını ifade eden Vali Coş, soruşturmada bazı istenilen belgelerin karşılığını alamadıklarını ve bu nedenle yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Aydınspor Kulübü'nün eski başkanlarından Tansel Önder'in, kulübün son 3 genel kurulunun iptali istemiyle açtığı davaya sonrası kulübün el konulan ve Vali Hüseyin Avni Coş tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen defterlerin soruşturması tamamlandı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün Nazilli Belediyespor'un Teknik Direktör Ahmet Kılıç ile yaptığı imza töreninde bulunduğunu, ancak sadece bu tören için Nazilli'ye gitmediğini belirtti. Nazilli Belediyesi ile İş-Kur arasında düzenlenen kursun sertifika törenine katıldığını anlatan Vali Coş, ''Nazillispor da Aydınspor da ilin takımı. Ben Aydınspor'un eski görkemli günlerine dönmesini arzu ediyorum. Yalnız Aydınspor ile ilgili bir soruşturma vardı. Soruşturma tamamlandı. Bazı soruların cevabını ve istenilen belgelerin karşılığını alamadık. Yasal işlem yapılacak. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağız. Derneklerin, spor kulüplerinin, vakıfların defterlerinin şeffaf olması gerekiyor. Bunlar olmazsa belgelerle ortaya konulmazsa töhmet altında kalırsınız. Gelir giderlerinizi bir fotoğrafla çekip kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Bu duruma dün, bugün ve gelecekte yönetici olacakların dikkat etmesi gerekir. O zaman insanlar size güven duyarlar” dedi.

DAVETSİZ YERE SEYYAR SATICI GİDER

Vali Coş yarın yapılacak Aydınspor olağanüstü genel kuruluna katılıp katılmayacağı şeklindeki soruya da ''Genel kurul yarınmış. Bana bir davet gelmedi. Davetsiz yere ancak seyyar satıcılar gider. Biz seyyar satıcı olmadığımıza göre durum bu. Aydınspor önce içindeki sorunları çözmeli. Sonra oturur ne yapılması gerekiyorsa tartışır, düşünür ve yaparız'' dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Amatör kümeye düşen Aydınspor'da, eski başkanlardan Tansel Önder, son üç genel kurulun iptali için dava açmış, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmesi gereken dava, hakimin izinli olmasından dolayı İş Mahkemesi'nde görülmüştü. Tansel Önder'in avukatı Zeynel Poyraz mahkemeye, kulübün son 3 genel kurulunda çoğunluğun sağlanması için başka kişiler adına atıldığını iddia ettiği imzaların fotokopilerini ve genel kurul tutanaklarını sunmuş ve genel kurulların iptalini istemişti.
Dava kapsamında, yaklaşık 1 ay önce Asliye Hukuk Mahkemesi'ne İl Dernekler Müdürlüğü tarafından, Aydın Vali Yardımcısı Alp Aslanargun imzası ile Aydınspor Kulübü Derneği'nin 10 Haziran 2008, 25 Kasım 2008 ve 2 Mart 2009 tarihlerinde yapılan genel kurullarında bazı üyelerin imzalarında farklılıklar bulunduğu şeklindeki bilgiyi içeren rapor gönderilmişti.