Aydın Belediyesi tarafından 2006 yılında açılan yarı olimpik Efeler Yüzme Havuzu"nun üstü kapatılarak kapalı yüzme havuzuna dönüştürüldü.
Kış aylarında da kışında yüzme sevenlere hizmet vermeye devam edebilmek için hava ısıtmalı olarak dizayn edilen yüzme havuzu Aydınlıların hizmetine girdi.
25 metre uzunluğunda ve 12, 5 metre genişliğinde olan yüzme havuzunun üstü hava ısıtma sistemli bir branda ile örtülerek kışları da hizmet vermesi sağlanan yüzme havuzlarının açılışında konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin; Çağdaş Aydın"a yakışan bir tesisi daha hizmete açmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “2004 yılında seçimlere girerken yayınlamış olduğumuz seçim beyannamemizde yazdığımız ne varsa hepsini zamanından önce bir bir yerine getirdik. Geriye bir buçuk yıl fazla zamanımız kaldı ve bu zaman içinde de seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz taahhütlerin en az yüzde 50"den fazlasını daha gerçekleştireceğiz” dedi.
Aydın Belediye Başkanı Ortekin"in yaptığı konuşmanın ardından açılan Kapalı Efeler Yüzme havuzları hizmete açıldı. Açılışa katılanlar havuzları gezerken gençler ise kışın havuz keyfinih tadını çıkarttılar.
Efeler yüzme havuzları işletmecisi Yaşar Aldırmaz, tesisisin haftanın yedi günü sabah 08.00 ve 24:00 çalışacağını sadece hafta sonraları olmak kaydı ile seanslar uygulanacağını bildirirken fiyatların ise siviller 7 buçuk, öğrenciler 5 YTL ücret ödeyerek havuzlardan yararlanabilecekler.