Bilindiği gibi dün gece İzmir"in Ödemiş ilçesinde yapılan deve güreşi şenliklerine katılan develeri taşıyan kamyon, Işıklar Köyü yakınlarında freninin boşalması sonucu kaza yapmıştı. Kazada, araçta bulunan 10 kişi ile birlikte kamyonunun kasasında bulunan 3 deveden 2"si yaralanmıştı. Yaklaşık 60 metrelik uçuruma yuvarlanan devler vinçlerin kullanıldığı, asker ve vatandaşların katıldığı yaklaşık 2 saatlik bir kurtarma çalışmasının ardından yola çıkarılmıştu.
Kurtarma çalışmalarında uçurumdan çıkarılan ilk deve olan Hatipoğlu isimli güreş devesinin veterinerler tarafından yapılan tedavisinde kırıklarının iyileşemeyeceğinin anlaşılması üzerine kesim kararı alındı. Yaklaşık 30 bin TL değerinde olan ve sahibi tarafından 4 yıldır bakımını yapılarak güreşlere hazırlanan talihsiz deve, kaza sonrası olduğu gibi yine araçlar yardımıyla kesileceği mezbahaya götürüldü.
Bu arda; kamyon kasasında develerle birlikte yolculuk eden ve kaza anında develerin altında kalarak ağır yaralanan Mehmet Ok da (60) boynundaki kırıklar nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edildi. Ok"un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.