Bursaspor taraftarları, stadı maçın başlamasına 1 saat kala doldururken, tribünler adeta karnaval yeri gibiydi. Taraftarlar, Bursaspor'un şampiyonluğuyla sonuçlanan geçen sezonun son haftasındaki 2-1 biten Bursaspor-Beşiktaş maçının yanlış anons nedeniyle 2-2 bittiğini sanıp kısa süre şampiyonluk sevinci yaşayan rakip takım taraftarlarına pankart ve tezahüratlarla gönderme yapmaktan geri kalmadı.

Kapalı kale arkası tribünde ''2 geliyor 2'' pankartı açılırken, bir çok taraftarın yanlış anonsu karikatürize eden dövizler açtığı dikkatlerden kaçmadı.

Bursaspor taraftarları, önce tüm takımı tribüne çağırarak alkışladı, ardından da tek tek futbolculara ''yumruk şov'' yaptırdı.

Bu arada tüm taraftarlara kapı girişlerinde bir tarafında Türk bayrağı bir tarafında da Bursaspor'un logosunun bulunduğu kartlar dağıtıldı. Maçın başlamasına yakın hep birlikte taraftarların bu kartonları açmasıyla tribünlerde göze hoş gelen bir görüntü oluştu.

Bursa Atatürk Stadı'nın yenilenmesinin ardından konulan dev led ekran skorbordda ilginç görüntülere yer verildi. Skorbordda ''taraftar çıldırdı şampiyonluk istiyor'' yazısı yer aldı. Ekrandan Bursaspor'un geçen sezon Şampiyonluk Kupası'nı aldığı görüntüler verildi.

-KAPALI KALE ARKASINDA İKİ DEV PANKART-

Maçın başlamasına dakikalar kala Bursaspor taraftarları, kapalı kale arkası tribünün bulunduğu bölümde üzerinde Fenerbahçe taraftarları timsah yürüyüşü yaparken çekilmiş fotoğrafın basılı olduğu ve ''Demek ki bir gün herkes Timsah yürüyüşü yapacak. Teksas'' ile ''Şampiyonluk bizim kupa bizim'' yazılı iki dev pankart açtı.

-FENERBAHÇE TARAFTARLARI

Maça Fenerbahçeli taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar kendilerine ayrılan açık kale arkası tribündeki yerleri tamamen doldurdu.

Fenerbahçe taraftarları da futbolcuları tek tek tribüne çağırıp alkışladı.

Sarı-lacivertil taraftarların tribünlerinde ''Ruhun şad olsun Ali Rıza Sporel'' yazılı pankart astıkları gözlendi.

-VEDERSON HASRET GİDERDİ-

Bursaspor'un sezon başında transfer ettiği, geçen sezon Fenerbahçe forması giyen Gökçek Vederson, eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Tüm arkadaşlarıyla yakından ilgilenen Vederson, özellikle Bilica ile uzun süre sohbet etti.

-TARAFTAR LİDERİ IVANKOV-

Bursasporlu taraftarların en sevdiği futbolcuların başında gelen Ivankov, bu maç öncesi de taraftarlara liderlik etti.

Bulgar file bekçisi, ''Ivankov ortaya 3'lü çektir tayfaya'' tezahüratları üzerine sahanın ortasına giderek ''3'lü'' diye adlandırılan tezahüratın başlangıcını yaptı.

-ALİ TANDOĞAN SON ANDA-

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın dünkü basın toplantısında ''oynayamaz'' dediği Ali Tandoğan, ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe maçında oynamak isteyen Ali Tandoğan için kulüp doktorlarının yoğun tedavi uyguladığı öğrenildi. Ali Tandoğan'ın ''oynamak istiyorum'' demesi üzerine de Ertuğrul Sağlam'ın tecrübeli futbolcuya ilk 11'de yer verdiği belirtildi.

Ali'nin dışında sakatlıkları süren Insua ve Stepanov yedek soyundu.

-OZAN İPEK YİNE YEDEK-

Ertuğrul Sağlam'ın vazgeçilmez futbolcuları arasında yer alan Ozan İpek, geçen haftaki Ankaragücü maçının ardından Fenerbahçe maçında da ilk 11'de yer bulamadı.

Ozan İpek'in dışında Nunez, Mustafa Keçeli ve Svensson da yedek kulübesinde yer aldı.

-29 EKİM'E ÖZEL TEZAHÜRATLAR-

Bursaspor-Fenerbahçe maçının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi tribünlere de yansıdı.

Bursaspor taraftarlarının yanlarına yeşil-beyazlı bayrak ve flamaların yanı sıra büyük boyutlarda Türk bayrakları da getirdikleri gözden kaçmadı. Stat hoparlörlerinden de Gençlik Marşı ve ''memleketim'' şarkıları çalındı.

Bursasporlu taraftarlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye de tezahürat yaptı.

-NIANG'IN YERİNE SEMİH-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sakatlığı nedeniyle Bursa'ya getirmediği golcü futbolcusu Niang'ın yerine Semih Şentürk'e şans verdi.

Cezalı olan Lugano'nun yerine Bilica ilk 11'de yer aldı.

A.A.