Kuşadası ilçesindeki tarihî Hacıibram Camisi, geçen martta geçirdiği yangından sonra ibadete açılmadı. Alacamescit Mahallesi sakinleri, caminin ibadete açılması için müftülük ve muhtarlığa başvurmalarına rağmen olumlu bir cevap alamadı. Bunun üzerine komşu mahallenin muhtarından yardım istediler.

Elektrik kontağından çıkan yangında hasar gören tarihî caminin kapısına kilit vuruldu. Yeniden açılması için bir girişim olmayınca vatandaşlar da ilçe müftülüğünden ve Alacamescit Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Özsakkalı'dan yardım istedi. Buna rağmen cami açılmayınca, Hacıfeyzullah Mahallesi Muhtarı Salih Sargın'a gittiler. Konuyla ilgilenen Muhtar Sargın, "Sayın Müftümüz'den ve yetkililerden rica ediyoruz. En azından caminin bahçesi ramazanda ibadete açılsın. Temizliğine bizler de yardımcı oluruz. İlçemizin eski camilerinden birinin kapısı, ramazanda kilitli kalmasın. Gerekirse Sayın Valimiz'den yardımcı olmasını isteyeceğim." dedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kuşadası İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu ise şunları kaydetti: "1995'te restore edilen tarihî camide geçen mart ayında çıkan yangında sadece ana kapı yandı. İs nedeniyle camimizin içerisindeki eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi. Tamirat, Anıtlar Kurulu'ndan gelecek talimatla yapılacak. Tarihî bir camidir, tamiratını biz yapamayız.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png