Kazakistan ve Belçika maçları öncesi yardımcısı Oğuz Çetin"den rapor alan tecrübeli hoca, sakat ve formsuz oyuncuların çokluğu nedeniyle kara kara düşünüyor.

A MİLLİ Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin"i sıkıntı bastı. İki teknik adam 3 Eylül"de Kazakistan, 7 Eylül"de de Belçika ile oynayacağımız 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları öncesinde milli takım aday kadrosunu belirlemekte zorlanıyor. Çünkü son Romanya karşılaşmasına çağrılan oyuncuların 3 tanesi ciddi biçimde sakat, 4 oyuncu kendi takımlarında bile forma şansı bulamıyor. Kalan oyuncular da ya formsuz ya da Avrupa Kupaları ve ligde aldıkları başarısız sonuçlar nedeniyle son derece moralsiz.

KALEDE ONUR TEK! 

HER hafta Guus Hiddink"e detaylı rapor ve lig maçlarının kasetlerini gönderen Oğuz Çetin"in son haftayla ilgili raporunda moralsiz ve formsuz oyuncuların çokluğuna dikkat çektiği öğrenildi. Çetin"in özellikle savunma kurgusuna vurgu yapıp “Üç kalecimizden Hakan ciddi sakat. Volkan"ın durumu da sıkıntılı özel tedavi sonrası oynuyor, Onur ise son maçta hatalı goller yedi. Sabri"nin sakatlığı tam geçmedi. Gökhan Zan düzeldi ama hazır değil, Hakan Balta formsuz, Caner"in de maç eksiği bulunuyor. Bu oyuncuların alternatiflerine bakmalıyız” bilgisini verdiği belirtildi.
Avrupa"da top koşturan milliler için de ayrı bir değerlendirme yapan Oğuz Çetin, Hamit Altıntop"un yedek kalmasına, Mevlüt Erdinç"in form grafiğindeki düşüklüğe ve Nuri Şahin"in de moralsizliğine dikkat çekti.
BUGÜN oynanacak F.Bahçe-PAOK karşılaşmasına gelmesi beklenen Guus Hiddink ise özellikle kendi takımlarında forma giymeyen Gökhan Zan, Caner Erkin ve F.Bahçe"de ilk 18"de bile yer almayan Kazım Kazım"ın durumlarından rahatsız. Bu nedenle tecrübeli teknik adam Amerika kampına götürülen ancak Romanya kadrosuna çağırılmayan bazı oyuncuları aday listeye almayı planlıyor.

TRABZON"A DÖNÜŞ

TÜM olumsuz görüntülere karşın milli takım seçicilerini sevindiren oyuncular da oldu. Trabzonspor ile Bursa"nın başarılı oyunlarına dikkat çeken Oğuz Çetin, Hollanda"lı teknik adama gönderdiği bilgilendirme raporunda, Bursa"dan Volkan Şen ile Sercan"ın, Trabzon"dan ise Selçuk İnan ile Ceyhun Gülselam"ın yükselen grafiklerine vurgu yaptı. Çetin"in gözlemlerine önem veren Hiddink"in bu gelişmelerin ardından Volkan Şen, Ceyhun Gülselam ve Selçuk İnan"ı yeniden aday kadroya çağırması bekleniyor.

Milli Takım"da Semih ve Volkan"in milli maçlara yetişme ihtimali var. Ancak çok sayıda isim formsuz ve hazır oyuncuların sayıda oldukça düşük. Bu nedenle teknik heyet kritik sınavlar öncesi endişeli.

VATAN