TÜRK sinemasının 1960- 80’li yıllarında ünlü isimlerin çevirdiği filmlere ve ünlü sanatçılara prodüksion amirliği yapan ve 3 gün önce evinde ölü olarak bulunan Sinema Emekçileri Sendikası Onursal Başkanı 78 yaşındaki Rauf Yalazangil, son yolculuğuna uğurlandı.
 
Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Dağbelen Köyü’nde yaşayan ve 3 gün önce komşuları tarafından evinde ölü bulundu. Kalp krizi sonucu öldüğü anlaşılan Türk sinemasının emektarlarından 3 çocuk, 4 torun sahibi Rauf Yalazangil, bugün Yalıkavak’ta Gökçebel Mezarlığı’nda kılınan ikindi namazından sonra toprağa verildi.
 
12 yıldır Bodrum’da yaşayan ve Yılmaz Güney’in çevirdiği başta Sürü filmi olmak üzere, Türkan Şoray, Tarık Akan, Melike Demirağ, Tuncel Kurtiz, İlyas Salman ve Orhan Gencebay gibi ünlü sanatçıların prodüksiyon amirliğini yapan Yalazangil’in cenaze törenine sinema oyuncusu Aytaç Arman, Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı Zafer Ayden, Metin ve Mete Yalazangil, kızı Sevil Zaim, damadı Erdem Zaim, torunları Sercan ve Engin Zaim ile Bodrumlu arkadaşları katıldı.
 
ÖVGÜ DOLU SÖZLER
 
Sinema sanatçısı Aytaç Yalman, "Uzun yıllar birlikte çalıştığımız Rauf abi hem meslek hayatı, hem yaşantısı ile hepimize çok iyi örnek olmuştu. Sinema sektörünün duayenlerinden biriydi, Türk sinemasına çok katkısı oldu. Türk sineması gerçekten önemli bir değerini kaybetti, üzüntümüz büyük, nur içinde yatsın" dedi.
 
Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı Zafer Ayden de, 1980 darbesi sonrası tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Yalazangil’in Türk sinemasının onurlu ve dik duran emekçilerinden olduğunu belirtti. Ayden, "Yalazangil Türk sinemasının emekçileri adına sendikayı kurmakla kalmayıp, her dönem ki buna 12 Eylül faşizmi de dahildir, dik durmasını bilen ve film çevrilirken tüm sanatçıların ve emekçilerin en güvendiği insanların başında gelirdi. Bu tür değerli insanları bulmak çok zor. Türk sineması Yalazangil’i unutmayacak" diye konuştu.
 
Yalazangil için ikindi vakti kılınan cenaze namazında kadınların da saf tuttuğu görüldü. Yalazangil’in cenazesi Gökçebel Mezarlığı’nda toprağa verildi.