100 TL'ye dizüstü bilgisayar 20 TL'ye cep telefonu satılacak dedikodusu şehir efsanesine dönünce, merkezin önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi izdihama neden oldu

GAZİANTEP'te 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bir alışveriş merkezinin 100 TL'ye dizüstü bilgisayar, 20 TL'ye cep telefonu satacağı dedikodusu şehir efsanesine dönünce, merkezin önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi izdihama neden oldu.

Fevzi Çakmak Bulvarı'ndaki Sankopark Carrefoursa Alışveriş Merkezi'nin önünde sabah 05.00'ten itibaren Sevgililer Günü nedeniyle 100 TL'ye dizüstü bilgisayar, 20 TL'ye de cep telefonu satılacağı duyumunu alan gelenler görevlilerin, "Mağazamızın böyle bir kampanyası yoktur" demesine rağmen alışveriş merkezinin önünden ayrılmadı. Bazı vatandaşlar, bu uyarıların kalabalığı dağıtmak için yapıldığını öne sürerken, bazı vatandaşlar da telefon kampanyası duyurusunun mağazaya olan ilgiyi artırmak için kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti. Mağaza görevlileri bunun üzerine yarım saatte bir megafonla, "Bu kampanyanın gazeteler ve televizyonlarda duyurulduğu söyleniyor. Ancak bu gazeteyi bize getiren kişilere bu telefonları ücretsiz olarak dağıtacağız" anonsu yaptı.

Görevlilerin, saatlerce ikna etmeye çalıştığı kalabalık grup alışveriş merkezinin saat 10.00'da kapılarını açmasıyla birlikte kapılara hücum etti. Sözde kampanyadan yararlanmak için cep telefonu ve bilgisayar satılan reyonlara koşan vatandaşların arasında kalan kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. İzdihama neden olan kalabalık, reyonda 100 TL'ye dizüstü bilgisayar, 20 TL'ye cep telefonu satılmadığını görünce ikna oldu. Kalabalık güvenlik görevlileri tarafından güçlükle dağıtıldı.

Bu ısrara vatandaşların hücum ettiği reyonlardaki cep telefonlarını ücretsiz olduğunu düşünerek alıp mağazadan çıkmak isteyen 75 yaşlarındaki bir kişi de polise teslim edildi. İfadesi alınan adam, serbest bırakıldı.

MİLLİYET