'Yerli bir otomobil markası oluşturmak topluma karşı da bir borç' diyen Başbakan, 'Bu ülkede elbet bu işe soyunacak bir babayiğit vardır' diyerek işadamlarına mesaj yolladı. Başbakan yerli oto konusunda her türlü desteği sağlayacaklarının da altını çizdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Traktör'ün üretim tesislerinde düzenlenen, Türk Traktör 600 bininci traktörün banttan indirimi törenine katıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un evsahipliğindeki törende konuşan Başbakan Erdoğan, burada yerli otomobil çağrısını yineledi. 2002 yılında 91 binle sınırlı kalan otomobil satışlarının, bu yıl 600 bini aşmasını beklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, 'Ve diyorum ki, bu kadar dinamik bir iç pazara artık yerli bir otomobil yakışır'' dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: 'Ben bunu TÜSİAD'ın bir toplantısında beyefendilere söylemiştim. Şimdi gittiğim her yerde söylüyorum, söylemeye devam edeceğim. Bunu başaracağız, bu olacak. Türkiye, yüzde yüz yerli kendi otomobilinin üretecek. Bunun için gerekli bilgi, tecrübe ve teknolojiye sahibiz.'

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

'Hem siyasiler hem de işadamlarımız için yerli bir otomobil markası oluşturmanın, topluma karşı da bir borç olduğuna inanıyorum. Bu ülkede elbet bu işe soyunacak bir yiğit, bir babayiğit vardır' diyen Başbakan Erdoğan, hükümet olarak, bu konuda gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını da belirtti ve ekledi: 'Eminim ki bundan yarım asır önce, bu ülkede traktör fabrikası kurulduğunda da 'bu iş olmaz' diyenler çıkmıştır. İşte büyük girişimciler, 'bu iş olmaz' diyenlerin arasında, 'bu iş olabilir' diyenlerdir'' dedi.

Fiat başka modeller de üretsin

FIAT'a da bir çağrıda bulanan Başbakan Erdğan, 'FİAT, şu an Türkiye'de binek otomobil olarak sadece Linea'yı üretiyor. Ben FİAT'ın Türkiye'de daha başka modeller de üretmesinin hem FİAT için hem de Türkiye için çok doğru bir adım olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye'de üretilen hiçbir otomobilin geri çağrılmadığını da hatırlatmak istiyorum' dedi.

Avrupa'nın da en büyüklerinden

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise, TürkTraktör'ün 1954'ten bu yana, gerçekleştirdiği üretim ve ihracatla gurur kaynağı olduğunu ifade ederken, 'TürkTraktör, ülkemiz otomotiv sanayinin ilk fabrikası olması yönü ile ülkemiz sanayisi için önemli bir tesis.

Gelişmiş özellikleri ile TürkTraktör fabrikamız; sadece ülkemizin en büyüğü değil, Avrupa'nın da en büyük traktör fabrikalarından biri oldu. En önemli parça ve aksamları burada üreterek hem yerel yan sanayimizin gelişimine yön verdi, hem de kalıcı bir rekabet avantajı yaşatmayı başardı'' diye konuştu.

Yakında inşallah tarıma döneceğim

TÖREN salonunun dışına geçen ve banttan çıkan 600 bininci traktöre imzasını atan Başbakan Erdoğan, gazetecilere, ''Yaşıtım olan bir traktörü 600 bininci traktör olarak bugün banttan indirilmesine şahit olduğum için mutluyum'' dedi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''Traktörü kullanmanızı bekliyoruz'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''Ben yakında inşallah tarıma döneceğim. Döndüğümde inşallah...'' ifadesini kullandı.

Türkiye yatırımcı için güvenli liman

DÜNYA ekonomisinin üstünde kara bulutlar dolaştığını, buna rağmen Türkiye'nin, yatırımcılar için en güvenilir limanlardan biri olmaya devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, demokratik istikrarın, ülkenin saygınlığı ve itibarının güvenilir bir liman olmada birinci derecede önem taşıdığını vurguladı.
akşam