Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurak geçen sonbaharın ardından etkili olan yağmurun üreticiyi rahatlattığını bildirdi. 
     Pamukta kötü geçen sezonun ardından çiftçinin buğday ekimine yöneldiğini ancak kurak giden sonbahar nedeniyle toprağın istenilen tava gelmediğini ifade eden Kocabaş, buğdayın risk ile karşı karşıya kaldığını belirtti. 
     Kocabaş, şunları kaydetti: 
     ''Pamukta kötü geçen sezonun ardından çiftçimiz buğday ekimine yöneldi. Söke Ovası'nda yaklaşık 50 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldı. Yağmurun olmayışı buğday ekimi yapan çiftçiyi endişelendirdi. Ovamızda tarımın her kesimini yakından ilgilendiren kurak mevsimin bir an önce sona ererek, bu yağışların arkasının gelmesini temenni ediyoruz.'' 
     
     -Barajlar ve göletler de durum- 
     
     Öte yandan geçen yılın aralık ayına göre, Akçaova, Çatak, Karacaören, Hıdırbeyli göletlerinin yanı sıra Topçam Barajında su depolamasında düşüş yaşandığı belirtildi. Yüzde 49 doluluk oranına sahip Topçam Barajı'nda bu yılın aynı döneminde yüzde 38 doluluk olduğu ifade edildi. 
     Geçen yıl aralık ayında yüzde 41 doluluk oranına sahip Akçaova Göletinin bu yıl yüzde 23, yüzde 48 doluluk oranına sahip Çatak Göletinde bu yıl yüzde 30, yüzde 100 doluluk oranına sahip olan Karacaören Göletinin de bu yılın aynı döneminde yüzde 60 doluluk yaşandığı belirtildi. 
     Kemer Barajında doluluk oranının yüzde 36, Adıgüzel Barajında yüzde 54, Çine Barajında ise yüzde 27 olduğu kaydedildi.