Festival kapsamında düzenlenen pehlivan güreşleri yağmur altında gerçekleştirilirken, köy muhtarlığı tarafından yaptırılan düğün salonunun açılışı da yapıldı.
Festivale Aydın Vali Yardımcısı Suphi Küspeci, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Festival, köyde yıllardır devam eden Gençer günü ile birleştirilerek yapıldı. Köy yararına düzenlenen güreşler oldukça renkli geçti. Pehlivanlar güreşlerini yağmur altında gerçekleştirirken gruplarında dereceye giren pehlivanlar ödüllendirildi.
Müsabaka aralarında Türkiye"deki kestane üretimi ve kestane üretiminde Aydın"ın Türkiye"deki yeri ile ilgili davetlilere bilgiler verildi. Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal 2007 yılında kestane üretiminin Aydın iline 40 milyon YTL katkı sağladığını belirtti. Törene katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Atilla Koç da Ak Parti"nin yatırımları ile ilgili festivale katılanlara bilgiler verdiler. Ayrıca efeler yöresel kıyafetleri ile zeybek oynayarak festivale ayrı bir renk kattı.
Kestane üreticileri arasında yapılan yarışmalarda ise dereceye girenlere başarı belgesi, altın ve gübre hediye edildi. Eğrikavak Köyü"nden 22 üreticinin katıldığı yarışmalarda Ahmet Yılman 4., Fatma Bulut 3., Mehmet Sütçü 2., Kasım Bilgen 1. seçildi.
Festival etkinlikleri gece yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti.